Max Hamburgerrestauranter åpner utenfor IKEA på Ringsaker når møbelkjeden innvier sitt syvende varehus i Norge neste år. Max har inngått

    • Publisert: 26 juni 2014
    • Tekst: vanebo

Max Hamburgerrestauranter åpner utenfor IKEA på Ringsaker når møbelkjeden innvier sitt syvende varehus i Norge neste år.

Max har inngått en avtale med IKEAs eiendomsselskap Ikano og blir å finne i tilknytning til IKEA-anlegget som er under bygging i Furnes. Varehuset og restauranten åpner i mars 2015. Avtalen inkluderer også etablering av en restaurant i tilknytning til IKEAs varehus på Danebu i Vestfold. Denne restauranten vil først åpne i 2016, samtidig med varehuset.

– Etableringen følger en god tradisjon Max har etablert med Ikea i Sverige. Vi ser frem i mot åpningen og gleder oss over å bli kjent med nye kunder i en annen del av landet. Max hamburgerrestauranter er allerede etablert på Egertorget i Oslo, på Grønlands basar, samt ved E18 i Lier. Nå satser vi videre på det norske markedet og åpner to nye restauranthus i tilknytning til IKEAs varehusområder, sier Patrik Engman, som er etableringssjef i Max.

 Nye kunder i folkerikt område

I løpet av 45 år har Max bygget opp 97 hamburgerrestauranter i Sverige og omsetter for 1,8 milliarder kroner årlig. Byggingen av restauranten på Ringsaker skal skje parallelt med byggingen av IKEA-varehuset, og restauranten åpner samtidig i mars 2015. Kundegrunnlaget lover godt for hamburgerrestauranten, da IKEA har som mål å trekke til seg 1,2 millioner kunder årlig til varehuset i Furnes.

– Max sin restaurant vil bygges nord på IKEA-tomta. Slik kan kundene passere hamburgerrestauranten når de kjører inn på varehusområdet. Restauranten vil også ligge i nærheten av en planlagt pendlerparkering og derfor være lett tilgjengelig både for de som skal på IKEA, og de som bare kjører forbi, forteller Engman.

Også sunne alternativ

Selv om smakfulle hamburgere er mest populært, er Max opptatt av å tilpasse seg folkets ønsker, og har derfor et bredt utvalgt sunne alternativer til burgeren. Max var de første som begynte med nøkkelhullmerkede menyer, og opplever at kundene er fornøyde med å ha mange alternativer tilgjengelig.

– Menyen vår består i tillegg til burgere av storfe, kylling og fisk også av en rekke ulike salater, og tilbehør som minigulerøtter og epler. Vi tilbyr også rugbrød til alle burgere og opplyser også om matens næringsinnhold på våre hjemmesider. En egen LowCarb-burger har vi også for de som foretrekker det. Å spise på Max betyr at alle får noe de har lyst på. Vi gleder oss til å møte nye kunder både på Ringsaker og i Vestfold når den tid kommer, sier Patrick Engman, på bildet sammen med Jon Simenstad i IKEAs eiendomsselskap Ikano.

(Pressemelding.)

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev