Møbelbransjen får en vekst på 5 prosent i år, og blir bare slått av bransjen ‘bredt vareutvalg’ som får en

    • Publisert: 24 mars 2015

Møbelbransjen får en vekst på 5 prosent i år, og blir bare slått av bransjen ‘bredt vareutvalg’ som får en vekst på 6 prosent. Plansjen gir en oversikt over Virkes prognoser for veksten i de forskjellige bransjene.

– Selv om veksten i norsk økonomi avtar, tror vi veksten i omsetningen i butikkene holder seg på fjorårsnivå slo sjefsøkonom i Virke Lars Haartveit, fast på gårsdagens konjunkturseminar.

Han understreker at det makroøkonomiske bildet for 2015preges av lavere investeringer i petroleumssektoren og svekket krone. I tillegg forventer Haartveit et moderat lønnsoppgjør, mens lavere rente på den annen side gir oss mer å handle for.

– I mange bransjer kommer vi til å se tilsvarende vekst som i fjor, men i mange bransjer venter vi svakere vekst i volum og en økning i pris i løpet av 2015. Det betyr at vi handler færre ting, men at vi betaler mer for dem, sier Haartveit.

Prisen på klær skal opp

Salg av klær har fått en god start i år, med gode tall for begynnelsen av året. Men han mener prisene har falt lenge. 2015 ligger an til å bli året der prisene på klær går opp for første gang siden 1997.

– På tross av svekket krone har prisfallet på klær fortsatt. Dette må vi forvente at korrigerer seg i løpet av 2015, sier Haartveit.

Sko-bransjen vil gjøre det bedre

– Det har vært tre svake år i skobransjen der de har blitt utsatt for konkurranse fra både sportsbutikker, klesbutikker, netthandel og kjøp i utlandet. Nå forventer vi at utviklingen vil snu og at det blir forsiktig vekst i 2015, sier Haartveit.

Han trekker frem at bransjen erfarer at kundene i økende grad er ute etter kvalitetsprodukter og betaler høyere pris for dette.

– Det er noe av den samme trenden vi ser innen klær, sier Haartveit.

(Pressemelding.)

 

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev