Ingen familiære tradisjoner brakte Leif Nilsen inn i møbelbransjen. -Jeg hadde jobb i helsevesenet, jeg. Men, hun som var kona mi den gangen, Ann Helen Skaug, hadde ekstrajobb på Mortens Møbler her i disse lokalene. Vi bodde rett over gaten og etter hvert begynte jeg å jobbe for Morten også. Da vi fikk tilbudet om å overta butikken i 1995 tok vi sjansen og ble møbelhandlere.
Nilsens møbelkrav: Det må være komfortabelt!
Nilsens møbelkrav: Det må være komfortabelt!

    • Publisert: 27 januar 2018

Nei, jeg har ikke bakgrunn hverken fra møbler eller handel. Ikke er jeg askerbøring heller! Leif Nilsen er vokst opp i en av Oslos første drabantbyer, Veitvet i Groruddalen, et steinkast fra Bredtvedt kvinnefengsel og noen Tbanestopp fra byen. Han bærer Osloguttens kjennetegn i korte meningsbærende setninger, gjerne med språklige bilder, negasjoner og ironi. Alltid et smil på lur og en intensitet som røper nysgjerrighet og glede over det han driver med. Likevel er han rask til å si ting som; «kunne gjerne ha flytta herfra, men vi kan ikke selge møbler på de leieprisene de forlanger i Oslo.» eller «jeg kan gjerne selge jeg – men foreløpig har jeg ikke fått noen bud». Denne tilsynelatende avslappende holdningen er kanskje for å leke litt med ilden eller kanskje det bare er et uttrykk for møbelhandleren som er zen. Zen er kjent fra japanske og kinesisk buddhisme og handler om å leve livet fri fra drømmen, fri fra all karma og fri fra all lidelse. I sjargongen brukes begrepet litt mindre pretensiøst, men i tilfellet Leif Nilsen kan det være relevant. Den som googler Leif Nilsen finner en røys av treff som ikke har noe med vår Leif å gjøre, han nyter slik sett anonymiteten et relativt vanlig navn gir. Men ett av treffene som faktisk gjelder ham er styrevervet i det norske buddhistiske senteret Dharma Sah. -Jeg vet ikke om dette er mye å snakke om, sier Leif. Jeg er ikke glad i -ismer og kaller meg ikke Buddhist. Jeg er «sosial buddhist » og har stor glede av å reise til ett av bevegelsens sentre – på Hawaii – for å få noen ukers time-out, få tilført ny energi og rense opp skikkelig. Etter et slikt opphold er man klar til å stå på igjen, smiler han. Det handler om å utøve buddhismen i det sosiale livet og å realisere disse holdningene i samfunnslivet. Målet er at alle enkeltpersoner kan leve et riktig liv, være til nytte for hverandre og gjøre hverandre lykkelige. I vår norske, kommersielle og materialistiske hverdag kan slike ord høres ut som drømmerier. Men, uten å tippe over hverken til drømmeren eller det servile kan en som følger Leif gjennom salg og kundebehandling ane at den respekten som ligger i ovenstående forklaring faktisk er en del av hans personlighet.

På vei til Hawaii har han ofte stop-over i Japan. Han er fascinert av landet og folket og har nå også forretningsmessige forbindelser dit. I skrivende stund er han på en av sine årlige opphold i Hawaii og har nok også denne gangen gjort en stopp i Japan.

Ikke lenge etter kan han påtreffes i de store utstillingshallene i Køln under den internasjonale møbelmessen IMM. Det er lite som minner om annet enn møbelhandler med altfor stramt dagsprogram under disse besøkene. Men, han må få med seg Køln, Milano og Stockholm hvert år. -Det er jo her vi ser nyheter, treffer leverandørene og dessuten får del i bransjelivet, forklarer Leif. Den som skal følge ham gjennom en dag på messe skal ha gode sko og kondis. Han er blant dem som oppsøker mer enn han må og som derfor også er blant dem som er best informert om utvikling, trender og tendenser. -Messene er viktige, er Leif Nilsens korthugde kommentar.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev