Forbilledlig innkjøpslojalitet og kundetilfredshet samt en enestående resultatutvikling, gjorde at Rostad Møbler AS på Orkanger ble kåret til ’Årets butikk’
ÅRETS BUTIKK: Medarbeiderne får hovedæren: Foran fra v. Kai Olsen, Olav Rostad, Ragnhild Rostad og Jan Arve Nilsen. Bak: Vegard Knutzen, Erik Mosbakk og Tom Amundsen. (Foto: Steinar Larsen/Avisa Sør-Trøndelag)
ÅRETS BUTIKK: Medarbeiderne får hovedæren: Foran fra v. Kai Olsen, Olav Rostad, Ragnhild Rostad og Jan Arve Nilsen. Bak: Vegard Knutzen, Erik Mosbakk og Tom Amundsen. (Foto: Steinar Larsen/Avisa Sør-Trøndelag)

    • Publisert: 16 juni 2017

Forbilledlig innkjøpslojalitet og kundetilfredshet samt en enestående resultatutvikling, gjorde at Rostad Møbler AS på Orkanger ble kåret til ’Årets butikk’ i Møbelringen.

Det skriver Møbel&Interiør i sin siste utgave. Resultatutviklingen er et kapittel for seg: Omsetningen har stabilisert seg på godt over 27 millioner kroner, i 2015 med en resultatgrad på 12,54 prosent.

– Resultatgraden smatt så vidt under 10 prosent i fjor, men det har sin gode forklaring: Vi har investert 20 millioner i en større utbygging de siste årene, og tok i 2016 en god del over drift, kommenterer majoritetseier og daglig leder Olav Rostad. Resultatgraden – driftsmarginen – er en god styringsparameter:

Kloke innkjøp

– Vi styrer etter minst 10 prosent. Men like viktig er bruttoavansen: I fjor greide vi nesten 42 prosent. Kloke innkjøp, er en av ledetrådene. Også har vi hele tiden fullt fokus på lokalmarkedet. Det er ikke blitt mindre viktig etter at Skeidar i romjula etablerte seg som konkurrent bare noen hundre meter unna. Så langt ser det ikke ut som vi har mistet særlig mye av lokalmarkedet; fram til ut april hadde vi en salgsøkning på fem prosent i år. Derfor er jeg sikker på at vi skal greie målsettingene våre også i 2017, nå med ny butikk – i dobbelt forstand – både ute og inne. Fornyelser er den tredje ledetråden.

Stort konkurransefortrinn

Også må jeg jo ta med vårt store konkurransefortrinn: dyktige, kompetente og trofaste medarbeidere som med sin innsikt og fagkunnskap kan hjelpe kundene, og som kjenner de  fleste av dem, poengterer Rostad. En målt kundetilfredshet på 88,3 prosent er den gode dokumentasjonen.

Les hele historien i magasinutgaven. Tegn abonnement: mobeloginterior@medievekst.no

 

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev