SSB-tall viser at stadig flere nordmenn la julehandelen til november i stedet for desember. Black Friday får skylda. Butikkhandel med

    • Publisert: 30 januar 2018

SSB-tall viser at stadig flere nordmenn la julehandelen til november i stedet for desember. Black Friday får skylda. Butikkhandel med møbler, belysningsutstyr og andre innredningsartikler bidro til nedgangen.

Omsetningsvolumet i varehandelen falt 1 prosent fra november til desember, ifølge SSB. Det etter en oppgang på 2,1 prosent fra oktober til november.

Bransjevise forskjeller

SSB-tallene viser at stadig flere nordmenn la julehandelen til november i stedet for desember. Ifølge SSB er nedgangen drevet av svakere salg via netthandel og butikkhandel med elektronikk, møbler, belysningsutstyr og andre innredningsartikler.

Dagligvarebutikkene og butikker med salg av sportsutstyr hadde derimot en økning forrige måned.

Hybrid- og elbiler økte kraftig

Husholdningenes varekonsum steg 1,3 prosent fra november til desember 2017, viser sesongjusterte tall. Kjøp av biler og drivstoff økte med 9,6 prosent fra november til desember. Veksten var spesielt høy for hybrid- og elbiler. Det kan skyldes forventninger om avgiftsøkninger i 2018.

Møbler falt 1,9 prosent

Konsumet av møbler, foto- og IT-utstyr var derimot 1,9 prosent lavere i desember enn i november. Også det skyldes Black Friday måneden før, da annet konsum økte med hele 3,6 prosent.

(Hovedkilde: NTB)

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev