– Vi hadde mange gode samtaler, og var positivt overrasket over de internasjonale besøkende på messen. Flere samtaler med aktuelle
Ope er godt fornøyd med responsen på ODF. (Foto: Ope)
Ope er godt fornøyd med responsen på ODF. (Foto: Ope)

    • Publisert: 11 september 2017

– Vi hadde mange gode samtaler, og var positivt overrasket over de internasjonale besøkende på messen. Flere samtaler med aktuelle partnere var verd turen alene.

Slik oppsummerer Lars Urheim, daglig leder Ope AS deltakelsen på Oslo Design Fair høst.

Nytt for de fleste

– Dette var første gang vi stilte ut på ODF, siden vi viste fram prototypene i glassgangen i 2013 og 2014. Det var en god anledning til å få presentert systemet vårt for et nytt publikum.

Konseptet vårt med møbler designet for gjenbruk er aktuelt, men nytt for de fleste. Vi var avhengig av å kunne vise dette i en rolig helhet der fokus er på design og funksjon, sier Urheim.

Gode rammer

Rammene som ble gitt i C-hallen på ODF var svært gode for å presentere designprodukter som vårt. 3 meter høye messevegger i bjørkefinér som også kan males gjør det mulig å få til tydelige og sterke standkonsept uten at det koster mer enn det smaker.

Samarbeid med Heymat

Plasseringen vis-à-vis Heymat, som vi samarbeider med om å lage butikkdisplay, ga oss også muligheten til å vise at vi kan gjøre prosjektleveranser uten at det gikk på bekostning av kommunikasjonen av vårt produkt og partnerkonsept for forhandlerne.

Til rette for gjenbruk

Målet med Ope har vært å legge til rette for gjenbruk og spare ressurser. Fordi livet alltid fører til endring, må hjemmet tilpasses skiftende behov. Ope har løst denne utfordringen ved å tilby møbler som kan endre seg sammen med oss.

– For at gjenbruk skal være et reelt alternativ måtte systemet bestå av få deler. Den største designutfordringen var å finne ut hvor få komponenter vi kunne klare oss med, uten å tape funksjonalitet, sier Lars Urheim, daglig leder & designer MNIL.

Svaret

Svaret var fire deler, og med de fire – to plater og to koblinger – er det mulig å bygge møbler og interiør kontinuerlig i tre dimensjoner. I tillegg har de designet tilleggskomponenter som hever bruksverdien og det estetiske uttrykket til systemet.

Mens putene i ull fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik fargesetter systemet og gjør Ope til et sittemøbel, lar smarte løsninger bøker og LP-plater sveve midt i hyllerommene. Skapmodulen er nydelig utført i eikefiner med heltre kanter, og gir liv og karakter til møblene.

Patentert

Møbelsystemet er patentert i Europa og USA av Ope AS. Selskapet, som fortsatt drives av designerne, har nylig etablert distribusjon i USA gjennom en amerikansk partner. Alle delene utenom plater og skapmoduler produseres i Norge.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev