Slettvoll også som litt kunstgalleri i høst, med bilder av den britiske fotokunstneren Jimmy Nelson. Noen av bildene hans henger
Jimmy Nelson møter begeistrede møbelkunder hos Slettvoll i Stockholm. (Foto: Slettvoll)
Jimmy Nelson møter begeistrede møbelkunder hos Slettvoll i Stockholm. (Foto: Slettvoll)

    • Publisert: 08 september 2017

Slettvoll også som litt kunstgalleri i høst, med bilder av den britiske fotokunstneren Jimmy Nelson. Noen av bildene hans henger siden 7. september i ni Slettvoll-butikker.

Det opplyser kjededirektør Bjørn-Helge Vik til Møbel & Interiør. Nok et uttrykk for at Slettvoll våger å skille seg ut i bransjen – en designbransje delvis i nær slekt med kunstbransjen.

Fotografen og urfolket

Litt bakgrunn: Jimmy Nelson er i beste forstand en kosmopolitt – en som regner hele verden som sitt fedreland – siden han i 1967 som 17-åring dro alene til Tibet. Med kamera! Dér fikk han ideen til boken Before They Pass Away. Det er blitt historien om fotografen og urfolket.

Bortimot et livsverk

For siden den gang har Jimmy besøkt, levd sammen med og fotografert 35 ulike stammer. Bokopplaget har passert 150.000. Et prosjekt som er blitt nesten et livsverk. Jimmy Nelson er blitt et av tidens store fotografikoner.

Første gang utenfor galleri

Bjørn-Helge Vik opplyser: – Slettvoll har fått muligheten til å formidle fem av Jimmy Nelsons bilder fra prosjektet i et begrenset opplag, samt bilder fotografert spesielt for Slettvoll. Dette er første gang Jimmys bilder eksponeres utenfor galleriverden.

Bildene stilles ut i Slettvoll-butikkene i Oslo, Bergen, Stavanger, Lillestrøm, Ålesund, Trondheim, Ski, Stockholm og Malmø.

Tydelig målgruppe

Utstillingene er annonsert på Hegnar Online og Dagens Næringslivs forside, så dette er merkevarebygging i høyeste potens. Og målgruppen er også tydelig: high-end.

Jimmy Nelson-bildene står godt i Slettvoll-butikken. (Foto: Slettvoll)
Jimmy Nelson-bildene står godt i Slettvoll-butikken. (Foto: Slettvoll)
Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev