Flere kjeder tester nå ut hvordan det er mulig å bruke nettbrett og mobiltelefoner i salgssituasjoner – også til betaling
Illustrasjonsfoto: DNB
Illustrasjonsfoto: DNB

    • Publisert: 18 desember 2016

Flere kjeder tester nå ut hvordan det er mulig å bruke nettbrett og mobiltelefoner i salgssituasjoner – også til betaling – ute i butikken.

Det skriver Dagens Næringsliv/dn.no. Ikea planlegger en løsning der kundene på sikt skal kunne betale med kort ute i butikken.

Flere kjeder tester nå ut hvordan det er mulig å bruke nettbrett og mobiltelefoner i salgssituasjoner ute i butikken.

Ikea vil dele ut nettbrett til medarbeiderne slik at de kan hjelpe kundene der de er i varehuset. Etter hvert vil det også bli mulig å betale gjennom nettbrettene, slik at kunden slipper å gå til en kasse og kan unngå å stå i kø.

Vi tester ut dette i andre land nå, og tror det vil gjøre hverdagen enklere for både medarbeiderne og kundene våre, sier Clare Rodgers, som er administrerende direktør i Ikea Norge.

Ikea har i likhet med andre kjeder multikanalstrategier for hvordan de skal møte kundene i de fysiske butikkene og på nettet. Nå blir håndholdte enheter som smarttelefoner og nettbrett et bedre hjelpemiddel også i butikken.

– Noen ganger vil man helst vandre rundt alene uten hjelp, mens andre ganger er man avhengig av hjelp fra ansatte spesielt på kjøkken. Vi vil at det både skal bli enklere å gjøre alt selv og gjøre hjelp mer tilgjengelig når kunden ønsker det, sier Clare Rodgers til Dagens Næringsliv.

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev