Danske Carl Hansen & Søn lanserer Hunting Table, opprinnelig designet av Børge Mogensen til en utstilling i 1950, og feirer

    • Publisert: 06 mars 2018
    • Tekst: Knut Skoe

Danske Carl Hansen & Søn lanserer Hunting Table, opprinnelig designet av Børge Mogensen til en utstilling i 1950, og feirer med det nok en gang dansk designhistorie. Bordet er det første av en rekke designarbeider av Mogensen som Carl Hansen & Søn legger til i sin samling av danske møbelklassikere.

Børge Mogensen er kjent som en av de store og innflytelsesrike møbeldesignerne fra perioden. Som student av Kaare Klint, en viktig fanebærerne for dansk funksjonalisme, videreførte Mogensen  denne stilen. Hunting Table fra 1950 er blant modellene som illustrerer Mogensens epoke, og som samtidig er relevant og moderne i dag, sier produsenten i en pressemelding.

«Hunting Table er det første av en rekke Børge Mogensen-møbler som nå kommer til å bli en naturlig del av kolleksjonen til Carl Hansen & Søn. Estetisk sett passer bordet perfekt til vår portefølje av designklassikere. I tillegg er Mogensens forkjærlighet for tre og gode øye for kvalitetshåndverk og detaljer helt på linje med designfilosofien vår», sier Knud Erik Hansen, administrerende direktør hos Carl Hansen & Søn.

Han fortsetter: «Børge Mogensen fokuserte på å designe møbler basert på den fine balansen mellom funksjon og estetikk, og høy kvalitet og genial enkelhet er kjennetegnene på livsverket hans, som alltid har hatt stor appell blant kjennere av danske møbler. Hos Carl Hansen & Søn ønsker vi å fokusere ytterligere på et av de største navnene på den danske designscenen, og jeg er overbevist om at vi gjennom vår innsikt i det internasjonale markedet også kan finne et entusiastisk publikum for Mogensen utenfor Danmarks grenser.»

Børge Mogensens Hunting Table ble opprinnelig designet for et maskulint miljø, for eksempel en jakthytte, og det utstråler en innbydende, organisk eleganse. Bordet består av to bukker med vinklede bein og en slank bordplate i finér med avrundede hjørner og kanter i massivt tre. De særegne tappforbindelsene på beina, med kiler i kontrasterende tre for å fremheve den høye kvaliteten på håndverket, bidrar til det elegante inntrykket. Stabiliteten maksimeres av to diagonale støttestenger som er montert mellom rammen og bordplaten – en funksjonell detalj som fremhever bordets håndlagede uttrykk. Da Hunting Table først ble presentert i 1950, ble den raffinerte og robuste formen passende omtalt som «støpt kunst» av en anmelder.

Mogensens forkjærlighet for tre og bakgrunnen hans innen møbelsnekring og arkitektur kommer også tydelig frem i Hunting Table, som opprinnelig ble presentert i eik.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev