Varier Furniture annonserer at Varier Move™ – utviklet av den norske designeren Per Øie – har fått NEAT™-sertifisering. Dette bekrefter
Varier Move™ som nå har fått NEAT™-sertifisering. (Foto: Varier)
Varier Move™ som nå har fått NEAT™-sertifisering. (Foto: Varier)

    • Publisert: 16 mai 2017

Varier Furniture annonserer at Varier Move™ – utviklet av den norske designeren Per Øie – har fått NEAT™-sertifisering. Dette bekrefter at Move har en positiv effekt på helsen.

Det skriver Varier i en pressemelding. NEAT™-sertifiseringen gis av Mayo Clinic, som forteller at produktet øker energiforbruket i kroppen. Mayo Clinic er en idealistisk sykehuskjede som er anerkjent for spesielt god pasientbehandling, forskning og utvikling.

Øker forbrenningen

Vitenskapen bak NEAT™ viser at alle former for aktivitet er viktig for kroppen fordi det har en positiv effekt på energiforbruket og din kardiovaskulære helse. Selv den minste aktivitet vil i løpet av en arbeidsdag ha en samlet effekt som kan øke kaloriforbrenningen markant.

NEAT™-sertifiseringen gis til produkter som øker forbrenningen med minst 10 prosent mot normal sitting i en vanlig kontorstol. Med sertifiseringen av MoveTM fant klinikken ut at testdeltakerne i snitt økte energiforbruket med 18 prosent over normalen ved sitting.

’Sunn sitting er fremtiden’

– Sunn sitting er fremtiden, og vi er fornøyde med at dataene beviser at Move kan hjelpe med å motvirke diabetes og fedme. Verden begynner å bli mer oppmerksom på helseproblemene tilknyttet langvarig og statisk sitting. Vi tilbyr en løsning for alle, enten du er på kontoret, hjemme eller på skolen. Og NEAT™-sertifiseringen er bevis på det,” sier Jesper B. Petersen, administrerende direktør hos Varier Furniture.

Petersen tilføyer: – Du kan endre livsstilen din ved å endre sittestillingen din. Det høres enkelt ut, men er veldig effektivt!

Det typiske kontoret kan være belastende for både medarbeidere og arbeidsgivere, og har hatt en negativ effekt på folkehelsen. Move™ er designet for å endre oppfatningen av hva som er “vanlig” når vi sitter ved arbeidsplassen, heter det i pressemeldingen.

Fakta om Varier

Varier har lenge hatt tradisjon for innovasjon innenfor aktiv sitting. I 1979 designet Peter Opsvik den første knelestolen for Varier – et design som har holdt seg uforandret til i dag. Move™, som  ble designet av Per Øie i 1985, er intuitiv med sin runde base som tillater forsiktige bevegelser og støtter en dynamisk sittestilling.

Varier ble etablert i 2006 og designer og produserer stoler som beveger seg med kroppen din. Selskapet har røtter i det norske selskapet Stokke – kjent for Tripp-Trapp-stolen. Varier har hoved- kontor i Oslo, og stolene kan finnes i private hjem, kontorer, klinikker og utdanningsinstitusjoner i over 40 land i hele verden. Med datterselskaper i Italia og Tyskland, og eksklusive distributører i USA, Japan og Sør-Korea, opprettholder Varier en sterk global tilstedeværelse.

(Pressemelding)

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev