Mer norsk tilstedeværelse; Designduoen Anderssen&Voll hadde fått ansvaret for Designbaren, en røslig bar, eller et restaurantområde som de hadde formet

    • Publisert: 21 februar 2019

Mer norsk tilstedeværelse; Designduoen Anderssen&Voll hadde fått ansvaret for Designbaren, en røslig bar, eller et restaurantområde som de hadde formet som en piazza, som kombinerte nordisk look i gran og furu med japansk estetikk. Området er møteplass – og utstilling. Her kunne man finne et stort knippe av favoritter i duoens egen katalog. Ved siden av norsk design var Designbarens fremste attraksjon lokal mat fra den stockholmske chef Frida Ronge.

– På en messe kan tempoet være hektisk. Vi har besøkt messer over hele verden i ca 20 år. Vi legger merke til at vi bryr oss mindre og mindre om å ikke gå glipp av bestemte hendelser, og i stedet er vi mer og mer opptatt av å finne «stormens øye» – et stille og rolig sted å smelte alle inntrykkene. Det kan være en skjult bistro, en kirke eller en park. Vi ønsker å skape et fredelig fristed, sier Torbjørn Anderssen og Espen Voll.

Designbaren var også åsted for designsamtalen, en paneldebatt eller snarere en presentasjon av forskjellige sider av norsk design. Med utgangspunkt i ambassadør Christian Syses presentasjon av den renoverte ambassaden i Stockholm fulgte en samtale om norsk design og særlig det bedrede samarbeidet mellom designere, skoler og industrien. Og, betydningen av slikt samarbeid for å skape vekst i området, både for industriaktørene og for designerne. Syse fortalte hvordan de danske designlampene som tidligere lyste opp i lokalene, nå er solgt og erstattet med norskdesignede lampers signert Anderssen&Voll. Symptomatisk selvfølgelig for økende bredde på den norske designscenen. Torbjørn Anderssens selvironiske historie om hvordan de som studenter hadde forbannet norsk møbelindustri over rødvinsglassene for å ødelegge deres geniale design. I dag er samarbeidet bedre, industrien setter pris på designerne – og designerne har forstått at det er viktig å ha en viss inntjening for å få mat på bordet – og investere i nye produkter.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev