Northern Fjorårets lansering av Blush vegglampe ble en umiddelbar suksess for bedriften som ikke lenger begrenser seg til å produsere

    • Publisert: 19 januar 2019

Northern

Fjorårets lansering av Blush vegglampe ble en umiddelbar suksess for bedriften som ikke lenger begrenser seg til å produsere lamper. Bedriftens husdesignere Morten og Jonas, lanserer i år Blush som pendellampe og det lanseres fortsatt lamper på løpende bånd. Fem av Northerns 12 nyheter er lamper. Men, her kommer også sofaer, stoler og interiørprodukter som vannkanne og speil, alt designet av norske og utenlandske designere spesielt for Northern. Årets nyheter vil befeste bedriftens posisjon som en av svært få konkurrenter til skandinaviske aktører som Hay, Muuto, Norman Copenhagen m.fl. som på kort tid har fått en internasjonal posisjon som viktige drivere av den nye skandinaviske stilen.

To av tolv

Kinesiske Mario Tsai har designet sofaen Oblong i det Northern kaller soft minimalisme. Sofaen utvider den allerede velfylte kolleksjonen bedriften har bygget opp bare ett år etter sin store endring fra belysningsprodusent til designhub og produsent for allehånde møbel og interiørprodukter.

Norske Silje Nesdal har designet en av de fem lampenyhetene. Pendelen Reveal er hennes debutarbeid hos Northern, men det er en allsidig designer som står bak den munnblåste glasskulen med den tverrgående led-lyskilden. Silje Nesdal er fra Stryn og er utdannet fra Kunsthøyskolen i Bergen og Aalto Universitetet i Helsinki samt høyskolen i Oslo. Hun har arbeidet i mange materialer og kategorier; fra tekstil, tre og møbler.

VAD lanserer Contura 19
VAD lanserer Contura 19

VAD

Stordalbedriften VAD lanserer en ny variant av klassikeren Contura. -En viktig målsetning med Contura 19 er å gjøre den lettere, slankere og mer feminin, slik at den i større grad appellerer til dagens kjøpere, forteller Håkon Vad. I forhold til Contura 20 er den vesentlig smalere, slankere fotskammel og rygg. Helt ny nakkepute og nye søminndelinger. Vi presenterer den med 5-armet kryssfot, slik at den totalt sett fremstår mye lettere enn klassikeren. Både Contura 19 og Contura 20-serien er designet av Svein Asbjørnsen / SapDesign.

Det er tredje året på rad at VAD stiller ut på IMM, i området Pure Platforms hvor det er plass for blant annet «progressive furniture manufacturers».

Ekornes

Ekornes er blant gigantene i det internasjonale markedet for hvilestoler. Når de stiller ut i Køln er det i rause dimensjoner. Lanseringene er modellene som i høst ble vist i Ålesund og omtalt i M&I nr. 6-2018. I år er også IMG, som eies av Ekornes, på plass i hallene.

Jensen

Jensen stiller ut under moderselskapet Hilding Anders og er ikke oppført som norsk produsent i Køln. Ikke desto mindre er Norges største madrassprodusent på plass i hallen for senger og madrasser og bidrar til visningene av nordisk madrass- produksjon for god søvnkvalitet.

21Røros Tweed på IMM

Picnic

Designerduoen i Anderssen&Voll har jobbet lenge med Røros Tweed og kommer i år med pleddet Pivnic, som vises i Køln for første gang. I arbeid med ‘Picnic’, søkte designerne etter en kombinasjon av lyst kombinert med en røffere ru overflate; raffinert nok til sofaen og grovt nok bli rullet ut for en picnic bak bilen. Et allround teppe i ordets rette forstand. Røros vever teppene noen komplementære farger til den eksisterende kolleksjonen: korall, lys konjakk, dyp mosegrønn, naturlig ull og mørk bensin. Syndin er har et lekent og klassisk geometrisk mønster i farger inspirert av naturen og fjellene rundt Syndin. Derav navnet. Kristine Five Melvær har designet pleddet og putene.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev