Bransjeforeningen Designindustrien har i mange år arrangert, koordinert og samarbeidet med aktører for å tilby medlemsbedriftene messedeltakelse i flere eksportmarkeder. Det er i år 12. året at Designindustrien stiller ut med utstillingskonseptet InsideNorway på ICFF i New York.
Stor interesse og godt besøk da InsideNorway stilte ut på Manhattan i mai.

    • Publisert: 11 mars 2019
    • Tekst: AV KNUT SKOE

Samarbeidspartnere er det norske konsulatet i New York og Innovasjon Norge.

International Contemporary Furniture Fair (ICFF) er en fagmesse, sentralt plassert på Manhattan og regnes som en av de viktigste møbel- og designmessene på den amerikanske østkysten.

Messen kan skilte med over 38.000 besøkende hvert år. Publikum kommer fra 64 land og omfatter interiørdesignere (34%), 15% arkitekter, 16% forhandlere

Den norske mønstringen under paraplyen InsideNorway var sentralt plassert i hallen ved Hudson River. Designet av Kari Nøst Bergem, utstillingsarkitekt hos Flokk, delte Flokk, Heymat, Røros Tweed, LundhsRealstone og VAD området.

Alle utenom Lundhs har stilt ut i denne sammenhengen på ICFF tidligere, noe som bidrar til økende interesse fra amerikanske kunder.

VADs møbelsystem Dapple ble nominert til NYCxDesign Award.
VADs møbelsystem Dapple ble nominert til NYCxDesign Award.

– Stor stas å få beskjed om at både Heymat pluss- kolleksjonen til Heymat, designet av Kristine Five Melvær og sofaen Dapple av Edvin Classon for VAD er nominert som beste produkt i hver sin kategori under NYCxDesign Award, forteller prosjektleder Ragnhild Grytten. Om ingen av bedriftene kunne hente trofeet den 20. mai, er det en solid kompliment å bli trukket frem på denne måten, mener Grytten.

Insidenorway er Norsk Industri Designindustriens utstillingskonsept som benyttes i arbeidet for eksport av norsk møbel og interiørindustri. Insidenorway står bak en rekke utstillinger og messe-mønstringer i Europa, USA og Japan.

ICFF er den viktigste fagmesse for møbel og interiørdesign på den amerikanske østkysten. Messen finner sted hvert år i mai, sentralt plassert i Jacob Javits Centre på Manhattan.

Håkon Vad (t.v.) og Egil Sundet
Håkon Vad (t.v.) og Egil Sundet
Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev