H & M vil slippe inn eksterne merkevarer i sine nye satsinger i det nye Arket-konseptet. Det nye ’fashion’-sortimentet innbefatter
Her er de første bildene hvor H & M letter litt på sløret når det gjelder Arket-sortimentet. Møbler står midt blant fashion-merkevarene. Caféstolen i nærbilde til høyre. (Foto: Arket)
Her er de første bildene hvor H & M letter litt på sløret når det gjelder Arket-sortimentet. Møbler står midt blant fashion-merkevarene. Caféstolen i nærbilde til høyre. (Foto: Arket)

    • Publisert: 15 juni 2017
    • Tekst: vanebo

H & M vil slippe inn eksterne merkevarer i sine nye satsinger i det nye Arket-konseptet. Det nye ’fashion’-sortimentet innbefatter møbler.

Et førtitall merker er allerede i sortimentet, alt fra Adidas til Iittala. Arket-konseptet er også aktuelt for Norge.

”Det er ingen grunn til å gjenoppfinne produkter som allerede er på topp med hensyn til perfeksjon,» skriver H & M på Arkets hjemmeside.

Det er hovedsakelig sko, tilbehør og møbler som eksterne merkevarer vil finne plass i det nye konseptet. Adidas, Brio, Converse, Clarks, Iittala, Nike, Tretorn og Iris Hantverk er noen av de 40 varemerker på listen som presenteres.

Eksponeres for første gang

Nå viser H & M også for første gang klær fra den nye merkevaren Arket: Tidløse grunnleggende basisprodukter er å se på bildene. Klærne beskrives som «et solid fundament av produktene du vil finne igjen og igjen.»

På Regent Street

Tidligere er det klart at H & M vil åpne en Arket-butikken på Regent Street i London i før sommeren. En annen er på gang i København.  Butikk nr. to i London kommer også i Regent Street.

– Historiske Covent Garden har tradisjon som handelsplass gjennom århundrer, så det føles som en prefekt sted for oss, sier Arket-sjef Lars Axelsson.

Ennå ikke Sverige og Norge for tur

Selv om Brussel og München er inkludert i H & Ms planer for Arket, samt en e-handelsbusiness som leverer til 18 europeiske markeder, står ennå ikke Sverige og Norge for tur

– I dag er tre Arket-butikker planlagt i tillegg til nettbutikken. Med andre ord, ingen er enn så lenge planlagt i Sverige, sier Sofia Green som jobber med PR for kjeden i Sverige.

Hva med Norge? – Arket er en aktuell merkevare for Norge og man ser på muligheter, er den forsiktige kommentaren Kristin Fjeld, kommunikasjonssjef H&M Norge, er villig til å gi retailmagasinet.no på nåværende tidspunkt.

Arket-konseptet

Arket er navnet på ett av de nye merker som H & M bebudet i vår, med «…enkle og tidløse kolleksjoner, accessoirer og et utvalgt sortiment til  hjemmet…»

(Hovedkilde: market.se)

Arket etablerer seg på Regent Street, hvor også Arket–butikk nr. to i London kommer. (Foto: Arket)
Arket etablerer seg på Regent Street, hvor også Arket–butikk nr. to i London kommer. (Foto: Arket)

 

 

 

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev