Olav Holst-Dyrnes (44) er ansatt som ny konsernsjef (CEO) i Ekornes ASA. Han kommer fra stillingen som konsernsjef i det

    • Publisert: 01 september 2014

Olav Holst-Dyrnes (44) er ansatt som ny konsernsjef (CEO) i Ekornes ASA.

Han kommer fra stillingen som konsernsjef i det børsnoterte selskapet Havfisk ASA, der Aker ASA er største eier. I Havfisk ASA har han som konsernsjef bidratt til økt effektivitet, gode økonomiske resultater og strategiske endringer med involvering av alle nivå i organisasjonen. Olav Holst-Dyrnes har også erfaring fra møbelindustrien gjennom nærmere 6 år som Sourcing Manager i Stokke AS.

Holst-Dyrnes er sivilingeniør fra NTH/NTNU og har befalsutdanning fra Forsvaret, der han også arbeidet i 10 år. Olav Holst-Dyrnes er 44 år og bosatt i Ålesund.

Styret har i ansettelsesprosessen lagt vekt på å finne en ny toppleder for Ekornes som er målrettet, har vist evne til å drive forandring, har gode lederegenskaper og solide strategiske evner. Styret ser med forventning fram til å arbeide sammen med Olav Holst-Dyrnes både for å realisere de mulighetene som Ekornes sine gode produkt og dyktige medarbeidere står for, men også ta nye tak i de utfordringene som Ekornes står overfor i et krevende møbelmarked.

Olav Holst-Dyrnes starter i stillingen senest 1. desember. Nils-Fredrik Drabløs fortsetter i stillingen inntil Olav Holst-Dyrnes tiltrer, og vil også være tilgjengelig i en overgangsperiode.

Ekornes ASA

er den største møbelprodusenten i Norden og eier bl.a. merkenavnene Ekornes®, Stressless® og Svane®. Stressless er et av verdens mest kjente varemerker innen møbelbransjen. mens Ekornes®, Stressless® og Svane® er de mest kjente innen møbelbransjen i Norge. Produksjonen foregår i 7 fabrikkanlegg, 6 i Norge og 1 i USA, mens produktene selges over store deler av verden gjennom egne salgsselskaper i utvalgte markeder. Antall ansatte er ca. 1 600, og konsernomsetningen i 2013 var 2 561 mill. NOK

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev