Regnskapsåret 2016, fra 1. september 2015 til 31. august 2016, var et nytt år med solid vekst for IKEA-gruppen, som
Peter Agnefjäll: – Vi på IKEA ønsker også å inspirere og sette kundene våre i stand til å leve et mer bærekraftig liv hjemme. (Foto: IKEA)
Peter Agnefjäll: – Vi på IKEA ønsker også å inspirere og sette kundene våre i stand til å leve et mer bærekraftig liv hjemme. (Foto: IKEA)

    • Publisert: 14 september 2016

Regnskapsåret 2016, fra 1. september 2015 til 31. august 2016, var et nytt år med solid vekst for IKEA-gruppen, som er på god vei mot å bli verdens ledende detaljforhandler av hjeminnredning i alle kanaler.

IKEA-gruppen solgte for totalt 34,2 milliarder euro. Det samlede salget regnet i euro økte med 7,1 prosent. Justert for valutasvingninger økte det samlede salget med 7,9 prosent. Salget på sammenlignbare varehus økte med 4,8 prosent.

783 millioner besøk

– IKEA hadde igjen et godt år, med 783 millioner besøk på varehusene våre. I alle møter med kundene ønsker vi å levere kvalitetsprodukter og inspirere dem til å skape vakre hjem. Fjorårets fokus på temaet «Alt dere trenger for å være sammen», som dreide seg om mat og det som skjer i og rundt kjøkkenet, ble satt pris på av kundene og var en stor suksess, sier Peter Agnefjäll, konsernsjef og CEO i IKEA-gruppen.

Kina er fortsatt et av de raskest voksende markedene for IKEA, sammen med Australia, Canada og Polen. Tyskland holdt stillingen som det største markedet, tett fulgt av USA, og hadde nok et år med rekordvekst. Ekspansjonen fortsatte også i rask takt, og møbelkjeden er i rute med å åpne de første varehusene i India og Serbia neste år.

I satsingen mot å bli verdens ledende detaljforhandler av hjeminnredning i alle kanaler, konsentrerer IKEA seg enda mer om å integrere fysisk og nettbasert handel slik at kundene kan handle slik de selv foretrekker. I tillegg åpnet IKEA 12 nye varehus og 19 service & pick-up points i løpet av fjoråret, et arbeid som vil støttes gjennom utviklingen av et stadig mer fleksibelt distribusjonsnettverk som gjør IKEA enda mer tilgjengelig for kundene.

Påvirkning for bedre bærekraft

IKEA fortsetter å jobbe for å påvirke mennesker og miljøet på en positiv måte, ved å motivere kunder og medarbeidere til å leve et mer bærekraftig liv hjemme. I regnskapsåret 2016 solgte IKEA 15 prosent flere LED-pærer, og er i rute med tanke på å oppfylle ambisjonen om å selge over 500 millioner LED-pærer til innen utgangen av 2020. Overgangen til LED-pærer vil spare både penger og energi, siden de kan vare opptil 20 år og bruker opptil 85 prosent mindre energi enn tradisjonelle glødepærer.

– I året som kommer vil vi trappe opp arbeidet for å tilby en god IKEA-opplevelse for besøkende i alle kanaler. Dette hadde ikke vært mulig uten våre engasjerte medarbeidere, som nok en gang har gjort en fantastisk god jobb i løpet av året, avslutter Peter Agnefjäll.

Både IKEAs årssammendrag, som gir en fullstendig redegjørelse for resultatutviklingen gjennom året, og IKEAs bærekraftrapport vil bli publisert i desember 2016.

Regnskapsåret 2016 omfatter perioden fra 1. september 2015 til 31. august 2016.

(Pressemelding.)

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev