Etter å ha erobret TV-stua, lesekroken, delvis også stuen og soverommet skulle det kanskje bare mangle at Ekornes flyttet sine
Helge Overå (t.v.) og Eldar Blindheim er fornøyd med at Ekornes nå kan tilby møbler for spisestuen.
Helge Overå (t.v.) og Eldar Blindheim er fornøyd med at Ekornes nå kan tilby møbler for spisestuen.

    • Publisert: 18 desember 2017

Etter å ha erobret TV-stua, lesekroken, delvis også stuen og soverommet skulle det kanskje bare mangle at Ekornes flyttet sine patenterte funksjoner inn også i spisestuen. Årets store nyhet fra møbelkjempen er spisestuestoler tilpasset laaaange middager.

Av Knut Skoe

Veggene mellom stuen, kjøkkenet og spisestuen er for lengst revet ned i moderne boliger. Spisebordet har styrket plassen som senter for det sosiale – i hverdag og til fest. Bordet tjener som hjemmekontor, til spill og lekser. Ikke til å undres da over at de smarte hoder på Ikornnes har funnet ut hvordan de kan bruke sin kunnskap om komfort og funksjonelle møbler til å erobre nye møbelkategorier. Resultatet er blitt kolleksjonen Stressless Dining. Stolene kommer i to ulike understell, fire forskjellige setedesign og to høyder. Når vi legger til at treverket i understellene produseres i treverk i tre farger; hvitlasert eik, eik natur og lakkert valnøtt, 14 tekstiler i en rekke farger og to lærkvaliteter skulle kundene ha mange valg – og butikkselger mye å tilby.

To bord

To bord har (foreløpig?) fått plass i kolleksjonen. Begge leveres i samme materialer som stolenes understell og kan utvides ved hjelp av ileggsplater. Disse oppbevares i bordet når de ikke er i bruk. Modellen Toscana er rektangulært og modell Madeira er lett buet.

Bortsett fra bordene produserer Ekornes alt i egne hus. Bedriften har jo vane for slikt.

Den nye kolleksjonen ble presentert for nordiske møbelhandlere under konsernets husmesse i november. – Dette er vårt årlige møte med møbelhandlere i Norden, forteller marketingsjef Hele Overå. 350 ledere og ansatte i møbelkjedene og frittstående møbelhandlere er innenfor dørene i løpet av de tre ukene messen varer. – Vi har fått svært god mottakelse av de nye spisestuestolene. Kundene våre setter pris på både komfort og funksjon og alle valgmulighetene i tilbudet. Stressless er et sterkt varemerke og mange gir uttrykk for at det kan bli et godt salgsargument i arbeidet med de nye produktene, forteller Overå.

Kan bekrefte god mottakelse

Markedssjef for Norge og Norden er selvfølgelig spent tilbakemeldingen fra kundene gjennom uken. – Det norske markedet står for om lag 400 millioner av Ekornes’ omsetning, så det er ikke tvil om at disse ukene er viktige for oss, forteller Eldar Blindheim.

For egen del kan vi bekrefte den gode mottakelsen. Møbel&Interiør besøkte Ekornes-Bua sammen med norske kjedeansatte og svenske forhandlere og hørte ikke et negativt ord om kolleksjon eller produkter. Flere var forundret over at det er få bevegelige stoler til spisebordet på markedet, og at de som er tilgjengelige er forholdsvis kostbare. Ekornes’ stoler starter på ca. kr 3700, noe som gjør dem til konkurransedyktige ifølge våre hjemmelsmenn blant forhandlerne.

Til IMM

Lanseringen i Ålesund følges opp med den internasjonale lanseringen under den internasjonale møbelmessen IMM i Køln i januar. – Denne messen er viktig for vårt europeiske marked, forteller Helge Overå. Vi var borte fra den noen år, men er nå tilbake med en stand som dekker 700 kvm. Siden blir det USA og Asia, avslutter marketingsjefen.

Les hele historien i magasinutgaven. Tegn abonnement: mobeloginterior@medievekst.no

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev