Messen i Stockholm er som messer flest også et sted der nye merker og produkter lanseres for første gang. Det danske merket MOTARASU er et slikt. Bedriften samler japanske og danske designere i ett merke og bygger en bro mellom to designtradisjoner som har sterke fellestrekk til tross for stor geografisk avstand derved. Nok et skudd på stammen av danske designhubs som blir handelshus med brede kolleksjoner?

    • Publisert: 23 februar 2019
    • Tekst: AV KNUT SKOE

Midt i det hele står også en dansk designer og arkitekt som er nesten for nordmann å regne. Mads Emil Garde har lang erfaring fra Snøhetta, har bodd i Ålesund, hatt ansvar for ombyggingen av Brosundet Hotell og bruker mye tid på hytta i Oslofjorden. Daybed’en Jundo tegnet han som student.

Danmark og Japan har lange og stolte designtradisjoner og mye til felles når det gjelder vakre og funksjonelle møbler. Ofte har begge tradisjoner vekt på sobert håndverk og slanke dimensjoner. Vakkert i det enkle.

MOTARASU er nystiftet, etablert av Mikkel Zebitz i 2018, etter å ha finjustert forretningsideen i noen år. Mikkel har tidligere jobbet med å bygge og utvikle forretningsenheter innen mote, livsstil og industri i flere år før starten av MOTARASU.

Produktene som foreløpig ligger i porteføljen er få og forskjellige. Daybed’en JUNDO i bøyd bøkefinér med puter i tre varianter. Tradisjonell og skulpturell kan benken ha mange funksjoner.

Stolen FLOAT er den første produkt av designsamarbeidet mellom en japansk og en dansk designer; Lars Vejen og Taijiro Ishiko. Stolen er designet med sikte på å skape en enkel, vakker og komfortabel stol til spisebord, restauranter eller kaféinnredning. Designet er relatert til de to designernes individuelle kulturelle bakgrunn og samler således estetikk fra både dansk og japansk kultur med appell til et internasjonalt publikum.

Den øvrige kolleksjonen består av små-produkter, objekter og kunst.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev