I et stort oppslag i Aftenposten får Martin Andresen tributt for å ha reddet familiebedriften Skeidar som var nær ved

    • Publisert: 28 desember 2017
    • Tekst: vanebo

I et stort oppslag i Aftenposten får Martin Andresen tributt for å ha reddet familiebedriften Skeidar som var nær ved å gå konkurs i 2012/13.

– Da Skeidar kjøpte opp Living, gikk det veldig dårlig. Vi var på grensen til konkurs, forteller han i intervjuet, og bekrefter at han overtok familiebedriften for å redde familieøkonomien: – Hele familiens økonomi, ikke bare min. Det var en kamp for å overleve. Det var enorme likviditetsutfordringer og varer som var bestilt og dundret inn på kaien. Vi har et varelager med verdi på mellom 400 og 700 millioner kroner.

Follobanen redningen

Redningen kom fra uventet hold. For da familien måtte stable på beina det de hadde av friske midler, ville Jernbaneverket legge Follobanen tvers gjennom Skeidar-butikken tvers på Ski. Det ble kompensert.

Martin Andresen kommenterer: – Dermed hadde vi akkurat nok penger.

En kamp han måtte vinne

Og for å gjøre en lang historie kort, etter et akkumulert underskudd på 200 millioner kroner: Skeidar tjener penger nå. Godt med penger. Andresen også. Sist tilgjengelige ligningstall viser en personlig formue på 152 millioner kroner. Skeidar går med årlige overskudd på mellom 50 og 60 millioner kroner.

Han snudde det, konstaterer Aftenposten.

Utelukker ikke comeback

Martin Andresen (40) er superkjendis som tidligere toppspiller i fotball, trener og manager. Han utelukker ikke et comeback i norsk fotball som leder.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev