Rekordstor Gave & Interiørmesse åpner 23. august, sammen med den nye Norsk gull- og urmessen. Høstmessen i år blir på

    • Publisert: 23 august 2012

Rekordstor Gave & Interiørmesse åpner 23. august, sammen med den nye Norsk gull- og urmessen.

Høstmessen i år blir på en rekke områder rekordpreget. Samtlige seks haller på Norges Varemesse i bruk, for første gang i Gavemessens 10-årige historie på Lillestrøm. Over 560 utstillere står klar til å møte de besøkende når Gavemessen og den nye Norsk gull- og urmessen åpner dørene torsdag 23. august. Dette er det høyeste antall utstillere noensinne, også i areal. Økningen er i hovedsak innenfor gruppene klær, smykker, bijouteri og accessoirer. Forklaringen er enkel; flere og flere gavebutikker utvider sitt sortiment med disse varegruppene.

Det er veldig mange gode grunner til å avlegge messen et besøk, utover at Gavemessen er det beste og største stedet for innkjøp;

Kjøpevillige nordmenn med høy kjøpekraft

Nordmenn har som kjent Europas høyeste kjøpekraft, og bruker en stor andel av disponible midler på sine hjem. Her ligger vi, relativt sett, høyt over alle våre nordiske naboer. Dette medfører at et rekordantall utenlandske leverandører jobber mot det norske markedet og er å treffe på messen. Eksperter har spådd en pen økning til årets kommende julehandel.

Lansering av Norsk gull- og urmesse

En meget spennende nyhet lanseres parallelt med Gavemessen. En egen fagmesse for gullsmedbransjen arrangeres i egen hall, med nærmere 70 utstillere. Her finnes også smykkekunstnere og eget seminarprogram på Diamond Stage – med blant annet seminar om fargede diamanter. Intensjonene er at dette skal bli et årlig samlingspunkt for bransjen – og en mulighet for unge norske smykkedesignere å få vist seg.

Fellesstand «Norsk design fra Milano til Lillestrøm»

En spennende nyvinning møter de besøkende ved inngang øst; en fellespresentasjon av unge, norske designere som deltok på den gigantiske møbelmessen i Milano. De deltok på Satellitte – en egen avdeling for yngre designere hvor man må gjennom et trangt nåløye hos en faglig sammensatt jury for å få delta. Det knytter seg derfor stor prestisje til å få plass på Satellitte. Noen av disse presenterer seg på Gavemessen med sine prototyper. Her finner du muligens fremtidens mest kjente norske designere!? Deres spektakulære stand er i seg selv verd et besøk.

Catwalk med omfattende visningsprogram

I den hurtig voksende «kleshallen», hall B – med smykker, klær, bijouteri og vesker – settes det opp en stor catwalk med flere visninger hver dag. Det blir klesvisninger og smykkevisninger i regi av diverse leverandører.

77 nye og spennende utstillere

Hele 77 nye utstillere er representert på årets Gave- & interiørmesse. Disse finnes innen alle segmenter messens innhold representerer. Dette er både nye aktører og «gamle travere» fra Norge og utlandet.

Rekordantall seminarer

Gavemessens velrennomerte trendseminarer, i regi av PEJ-gruppen, arrangeres nå alle fire messedagene. Likeså Global Retail Trends seminarer om verdens mest innovative butikker og om bruk av sosiale medier innenfor retail. I tillegg har også Norsk gull- og urmesse egne seminarer om gull og diamanter. Til sammen arrangeres det 22 seminarer fordelt på 4 dager.

Konkurranse Det dekkede Bord

Dekorkonkurranser er alltid interessante. Mange kreative ideer kan videreføres til egen butikk og spennende dekor. Seks dekkede bord pyntes til messen, hver med tema relatert til PEJs- trendretninger. Vinner kåres gjennom SMS-stemming.

Vinn 30.000 i butikkdekor-bistand

Butikkdekor er et viktig element i egen profilering og for å skape en trivelig ramme for kunden. Vi ønsker å stimulere butikkene til å vektlegge dekor og egenart, og trekker derfor ut en vinner blant de besøkende – som vil motta gratis dekorbistand av den kjente interiørstylisten Signe Schineller. Vinneren blir presentert i neste utgave av Gave- & interiørmagasinet.

Fakta:

Gave & interiørmessen arrangeres i perioden 23.– 26. august 2012 hos Norges Varemesse på Lillestrøm. Arrangør er Norges Varemesse. Messen er en lukket fagmesse for profesjonelle og arrangeres for 60. gang. Norsk gull- og urmesse er et nytt arrangement.

Messen er åpen fire dager; torsdag 23. august til søndag 26. august. Åpningstidene er kl 09:00 – 19:00 de to første dagene og kl 10:00 – 17:00 lørdag og søndag.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev