Den økende interessen for å bruke tre er en tydelig trend, mener Björn Nordin i Swedish Wood. Fremfor alt er det en frisk interesse for svensk furu og gran. Han finner Designbaren, designet av Anderssen & Voll som ett av de gode eksemplene, men finner også godt med materialene fra skogen på messenes øvrige utstillinger.
Tre er et naturmateriale - her i kombinasjon med andre naturmaterialer
Tre er et naturmateriale – her i kombinasjon med andre naturmaterialer

    • Publisert: 27 februar 2019

Flere og flere designere og arkitekter bruker i økende grad trær til interiør og møbler. – Tre er et fantastisk materiale. Av flere grunner valgte vi hovedsakelig furu for vår installasjon; Det vokser her i Norden, det er et levende materiale og det lukter godt. Det er også naturlig varm og materialet er lett å jobbe med. For å styrke følelsen og inntrykket av furu har vi også plassert to furu i gårdsplassen forteller Torbjørn Anderssen.

Lærestykker viser studentenes interesse for tre som materiale - og håndverk som fag!
Lærestykker viser studentenes interesse for tre som materiale – og håndverk som fag!

Handelsforeningen Svenskt Trä ser utviklingen tydelig. Svenske nåletre er på vei oppover. Nysgjerrighet og etterspørsel fra produsenter, interiørdesignere og designere øker stadig. Mye kan tyde på at synet deles med de unge designerne. Også i området for ung design og hos skolene på området er produkter av tre synlig og omfattet med stor interesse.

– For oss er det både inspirerende og fantastisk morsomt å se hvordan verdensledende design bruker og finjusterer disse skogene. Både furu og gran er allsidige og estetisk tiltalende materialer som kan gis mange forskjellige uttrykk for å skape vakre og inspirerende miljøer. Utstillingene på messen er et klart bevis på dette, sier Björn Nordin på Swedish Wood.

Tre går aldri av moten
Tre går aldri av moten
Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev