Ikke overraskende er Ronny Bjøringsøy nå ansatt permanent som administrerende direktør i Brunstad AS etter at han ble satt på
Ronny Bjøringsøy har ikke fått mye tid til å hvile seg i Brunstad-stolen det siste året. (Foto: Odd Henrik Vanebo)
Ronny Bjøringsøy har ikke fått mye tid til å hvile seg i Brunstad-stolen det siste året. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

    • Publisert: 05 september 2017

Ikke overraskende er Ronny Bjøringsøy nå ansatt permanent som administrerende direktør i Brunstad AS etter at han ble satt på som midlertidig toppsjef da Reidar Mjelde sa opp og gikk av før jul i fjor.

Styreleder Eldar Eilertsen opplyste den gang til Møbel & Interiørs nettutgave at prosessen med å finne en ny permanent toppsjef vill starte etter 1. kvartal i år etter at status var gjort opp etter januarsalget.

Trøblete høst i fjor

Eilertsen la ikke skjul på at Brunstad hadde fått en litt trøblete høst med dårligere salg enn forventet. Bedriften tok også noen store kostnader som har vist seg å være dårlig timing. Det gjelder spesielt den store re-brandingen. Det forklarer naturligvis Mjeldes avgang. – Men er helt klart styrets ansvar, som vi ikke skal løpe fra, presiserte Eilertsen.

Gode skussmål

Fungerende daglig leder Ronny Bjøringsøy fikk gode skussmål; – Han er av det solide slaget, så det var naturlig å finne en intern løsning i den situasjonen vi fikk, uttalte Eilertsen.

Ronny Bjøringsøy ble ansatt som fabrikksjef hos Brunstad AS i 2014. Før det hadde han hatt samme stilling hos Formfin Møbler AS (2008–14). Før det igjen var han prosjektingeniør hos AS Spika Industri. Han er ingeniørutdannet ved Høgskolen I Ålesund (HiÅ).

Bølgedaler

I en reportasje om Brunstad i august 2016 skrev Møbel & Interiør: ”De siste fem årene har vært en bølgegang for Brunstad AS. Etter toppåret 2011 bar det ned i en dyp dal. Men Brunstad klatret raskt opp igjen…” Eier og daglig leder Helge Brunstad gikk av, og situasjonen ble håndtert av en ledergruppe: ”Ledergruppen gjorde en kjempejobb fram til ny toppsjef var på plass 1. juli 2014, Reidar Mjelde. Siden har det gått bare én vei: oppover. Et underskudd i 2013 på 3,7 millioner kroner, ble snudd til et overskudd på 6,6 millioner kroner i 2014 og et omtrent identisk resultat i 2015.”

Underskudd – men solid

Men 2. halvår 2016 ble det altså en ny bølgedal, som måtte håndteres. Av en omsetning på 130,5 millioner kroner – 17 millioner ned fra 2015 – ble det et driftsresultat på minus 4,4 millioner, mot 6,5 millioner pluss i 2015. Egenkapitalen er på 48,2 prosent.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev