Konserndirektør Olav Holst-Dyrnes fortalte om Ekornes' internett-satsing fra scenen på Industri Futurum 20.– 21. november. Kina har inntatt netthandelstoppen og
Tillit til Ekornes og konserndirektør Olav Holst-Dyrnes i aksjemarkedet. (Foto: Ekornes)
Tillit til Ekornes og konserndirektør Olav Holst-Dyrnes i aksjemarkedet. (Foto: Ekornes)

    • Publisert: 22 november 2017

Konserndirektør Olav Holst-Dyrnes fortalte om Ekornes’ internett-satsing fra scenen på Industri Futurum 20.– 21. november.

Kina har inntatt netthandelstoppen og nå har Sykkylvs-konsernet Ekornes lansert sin egen offisielle Stressless flagship store i Asias største nettbutikk, Tmall.com.

Ekornes gikk inn i det kinesiske markedet i 2007 og opprettet eget salgskontor i 2015. I dag er Stressless til stede i 50 fysiske butikker, og nå blir premium-møblene også tilgjengeliggjort i Kinas største nettbutikk.

Tilegner seg ny teknologi raskt

– Møbelindustrien har vært lite digital moden sammenlignet med andre bransjer, men vi ser nå mange indikasjoner på et digitalt skifte. Allerede i 2013 viste GE Capital Study at 81 prosent av kjøperne av premiumprodukter gjorde research på internett, forteller konserndirektør i Ekornes ASA, Olav Holst-Dyrnes.

– Forbrukerne er raske med å tilegne seg ny teknologi. Det gjør at vi også må tilpasse oss ny kjøpsatferd i samarbeid med forhandlerleddet.

Verdens største eCommerce-marked

Kina er ikke bare verdens største land med sine 1,4 milliarder innbyggere – landet markerer seg også som det største eCommerce-markedet i verden. Tmall.com er Asias største B2C retail-plattform med en markedsandel på 56,6% i Kina alene (2016), med flere hundre millioner aktive brukere.

– Kina har en svært høy digital modenhet sammenlignet med de fleste andre land. De digitale verktøyene gir oss en mulighet til å styrke vår dialog med sluttkunden, og er det en ting som er sikkert; så er det at kundeopplevelsen og merkevaren bare blir viktigere i fremtiden, sier Holst-Dyrnes.

Netthandelen har tatt av i Asia

Siden oppstarten i 1999 har eieren av Tmall.com, Alibaba Group, vokst seg til å bli, ikke bare en av verdens desidert største aktører innen netthandel, men også til å bli et av verdens mest verdifulle selskap. Konsernets virtuelle markedsplasser håndterte allerede i 2014 flere transaksjoner enn Amazon, eBay og PayPal til sammen.

– At kineserne er uredde for å handle på nett, det vet vi. Via vår egen Stressless flagship store hos Tmall.com får vi et fantastisk utstillingsvindu ut mot millioner av kinesere, avslutter Holst-Dyrnes.

(Pressemelding)

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev