Møbelkonsernet Scandinavian Business Seating vokser videre og satser nytt med designmøbler for kontormiljøer ved kjøp av svenske Offecct AB. Scandinavian
Lars I. Røri: – Med Offecct kan vi tenke større tanker rundt hele arbeidsplassen og moderne kontormiljøer. (Foto: Odd Henrik Vanebo)
Lars I. Røri: – Med Offecct kan vi tenke større tanker rundt hele arbeidsplassen og moderne kontormiljøer. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

    • Publisert: 10 mai 2017

Møbelkonsernet Scandinavian Business Seating vokser videre og satser nytt med designmøbler for kontormiljøer ved kjøp av svenske Offecct AB.

Scandinavian Business Seating (SB Seating) har avtalt å kjøpe 100 % av aksjene i svenske Offecct AB med datterselskaper. Offecct er en anerkjent produsent av møbler for lounge- og kontormiljøer med fokus på holdbar, funksjonell og attraktiv design. Selskapets produksjon er tuftet på en lokal håndverkstradisjon kombinert med ny møbelteknologi, med visjon om å lage møbler som inspirerer og skaper den moderne møteplassen.

– Vi er genuint stolte over at Offecct ønsker å bli en del av SB Seating konsernet. Offecct, med sin filosofi, bedriftskultur og designmøbler, passer ypperlig sammen med SB Seating og våre kontorstoler, sier konsernsjef Lars Røiri i SB Seating. – Sammen står vi sterkt fordi våre sortiment utfyller hverandre veldig bra.

Sterk merkevare

Offeccts attraktive produktportefølje og sterke merkevare har et stort potensial i alle SB Seating sine markeder. Samtidig har Offecct en sterk posisjon innen segmentet for lounge og miljømøbler, et produktområde SB Seating ønsker å satse videre på.

– Offecct er veldig gode på møblering av moderne møteplasser og lounger. Det vil være en plattform for fortsatt utvidelse av SB Seating sitt produktsortiment, og gjør at vi kan tenke større tanker rundt hele arbeidsplassen og moderne kontormiljøer, fortsetter Røiri.

Ledelsen med videre

Offecct-gruppen omsatte for SEK 156 millioner i 2016, fordelt på salg i Skandinavia, Frankrike, UK samt flere markeder i Europa, Asia, Midtøsten, Nord- og Mellom-Amerika. Produksjonen skjer ved selskapets 20.000 kvadratmeter store fabrikk i Tibro, Sverige. Kurt Tingdal og Anders Eklund som etablerte Offecct i 1990, vil fortsette å lede og utvikle selskapet.

– SB Seating vil som eier styrke våre muligheter for videre vekst og utvikling i form av geografisk ekspansjon og jeg tror at med deres styrke i markedet vil vi ha de beste forutsetninger for å styrke og videreutvikle merkevaren internasjonalt, sier Kurt Tingdal, adm. dir. i Offecct.

(Pressemelding)

Kurt Tingdal og Anders Englund med en del av Offecct-sortimentet. (Foto: Offecct AB)
Kurt Tingdal og Anders Englund med en del av Offecct-sortimentet. (Foto: Offecct AB)

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev