Instabank og SkeidarLiving Group (Skeidar) har signert en strategisk avtale som innebærer at Instabank får enerett på distribusjon av finansieringsprodukter
Illustrasjonsfoto: Instabank
Illustrasjonsfoto: Instabank

    • Publisert: 21 september 2017

Instabank og SkeidarLiving Group (Skeidar) har signert en strategisk avtale som innebærer at Instabank får enerett på distribusjon av finansieringsprodukter i Skeidar-gruppen, samtidig som Skeidar kjøper 10 prosent i Instabank gjennom en rettet emisjon.

Denne vil bli gjennomført i løpet av oktober 2017. Ifølge avtalen kjøper Skeidar totalt 20 millioner aksjer i Instabank til kurs 2 kroner, og er samtidig forpliktet til å delta med sin relative andel i neste kapitalutvidelse, til markedskurs.

Eksklusiv distribusjon

Fra 1. januar 2018 vil Instabank ha eksklusiv distribusjon av finansieringsløsninger til kunder i Skeidar-gruppen. Digitalbanken vil i samarbeid med Skeidar utvikle nye og kundevennlige finansieringsprodukter tilpasset kjedens virksomhet, og disse vil bli lansert suksessivt gjennom 2018.

Adm. dir. Robert Berg i Instabank sier: – Vi er svært fornøyd med denne avtalen, som er forhandlet frem gjennom lengre tid. Skeidar er en kjent og respektert merkevare og selskapet har distribusjon over hele Norge. Vi føler oss trygge på at Skeidar vil ha en sterk utvikling i årene som kommer, og vi mener at avtalen er et helt riktig strategisk valg for Instabank.

”Stor tro på samarbeidet”

Styreleder Thomas Berntsen i Skeidar sier: – Vi har stor tro på samarbeidet med Instabank. Skeidar ønsker å tilby sine kunder markedets beste løsninger og produkter innen finansiering. Instabank fremstår som både forretningsmessig og teknologisk dynamiske når det gjelder å utvikle moderne og fremtidsrettede løsninger tilpasset hver enkelt kundes behov.

Avtalen forutsetter godkjennelse i en ekstraordinær generalforsamling i Instabank 4. oktober.

(Pressemelding)

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev