Fabrikksjef Ronny Bjøringsøy er fungerende daglig leder i Brunstad AS etter at Reidar Mjelde har sagt opp sin stilling og fratrådt.
Ronny Bjøringsøy får ikke mye tid til å hvile seg i Brunstad-stolen fremover.
Ronny Bjøringsøy får ikke mye tid til å hvile seg i Brunstad-stolen fremover.

    • Publisert: 01 januar 2017

Det bekrefter styreleder Eldar Eilertsen overfor Møbel & Interiørs nettutgave. Prosessen med å finne en ny permanent toppsjef vil starte etter 1. kvartal 2017 når status er gjort opp etter januarsalget. Eilertsen legger ikke skjul på at Brunstad har fått en litt trøblete høst med dårligere salg enn forventet. Bedriften tok også noen store kostnader som har vist seg å være dårlig timing. Det gjelder spesielt den store re-brandingen. Det forklarer naturligvis Mjeldes avgang. – Men er helt klart styrets ansvar, som vi ikke skal løpe fra, presiserer Eilertsen.

Gode skussmål

Fungerende daglig leder Ronny Bjøringsøy får gode skussmål; – Han er av det solide slaget, så det var naturlig å finne en intern løsning i den situasjonen vi fikk, sier Eilertsen. Ronny Bjøringsøy ble ansatt som fabrikksjef hos Brunstad AS i 2014. Før det hadde han hatt samme stilling hos Formfin Møbler AS (2008–14). Før det igjen var han prosjektingeniør hos AS Spika Industri. Han er ingeniørutdannet ved Høgskolen i Ålesund (HiÅ).

Styreleder Eldar Eilertsen på den nye Ceta-stolen, fotografert på Stockholm Furniture Fair i februar.
Styreleder Eldar Eilertsen på den nye Ceta-stolen, fotografert på Stockholm Furniture Fair i februar.

Bølgedaler

I en reportasje om Brunstad i august skrev vi: ”De siste fem årene har vært en bølgegang for Brunstad AS. Etter toppåret 2011 bar det ned i en dyp dal. Men Brunstad klatret raskt opp igjen…” Eier og daglig leder Helge Brunstad gikk av, og situasjonen ble håndtert av en ledergruppe: ”Ledergruppen gjorde en kjempejobb fram til ny toppsjef var på plass 1. juli 2014, Reidar Mjelde. Siden har det gått bare én vei: oppover. Et underskudd i 2013 på 3,7 millioner kroner, ble snudd til et overskudd på 6,6 millioner kroner i 2014 og et omtrent identisk resultat i 2015.” Men 2. halvår 2016 ble det altså en ny bølgedal, som nå håndteres.

Reidar Mjelde har gått av som daglig leder.
Reidar Mjelde har gått av som daglig leder.
Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev