– Til høsten håper vi å utvide konseptet og arrangerer forhåpentlig eventer og utstillinger i Oslo sentrum, med et mål

    • Publisert: 01 februar 2016

– Til høsten håper vi å utvide konseptet og arrangerer forhåpentlig eventer og utstillinger i Oslo sentrum, med et mål om at høstmessen på sikt skal bli en designfestival.

Det sa den nye sjefen for Oslo Design Fair (ODF), Grete Sivertsen (bildet), da hun tordag åpnet tidenes første gave- og interiørmesse i en helt ny utgave, med nytt navn og bokstavelig talt med en helt ny design. Og hun avslørte den store visjonen: – Vi vil fortsette å styrke samarbeidet med norske designere, kunsthåndverkere, illustratører, ambassaden, DOGA og andre relevante partnere for å gjøre Oslo Design Fair til den viktigste kilden for faglig påfyll og oppdatering innen design og interiør i Norge.

Ble det en vellykket messe besøkmessig? – Vi er veldig fornøyd med tidenes første Oslo Design Fair! Besøket var opp sju prosent sammenlignet med fjorårets januarmesse og landet på ca 10.300 besøkende, opplysser Grete Sivertsen til Møbel&Interiør.

Mer persist: Torsdag var det 3500 innenfor portene, fredag nærmere 3000, lørdag 1800 og søndag godt og vel 2000.

Hun ga tributt til kreativ leder Dagny Thurmann-Moe og strategisk rådgiver Andreas Engesvik, som sammen med teamet på Norges Varemesse, for nyskapningen slik den fremstod.

Ny hallorganisering

Denne gangen var hallene organisert etter grupperinger, basert på stilretning eller produkt, for at det skulle bli enklere for de besøkende å orientere seg på messen og finne produkter som passet deres butikk. Hall B v ar øremerket for bl.a. smykker, klær og tilbehør, barneklær, norsk kulturarv og tendenser.

Hall C var selve utstillingsvinduet for trender og skandinavisk design, med tradisjon og talent, men også illustrasjon, kort, papir og hobby, samt opplevelsesområde med utstillinger og kafe. D-hallen rommet bl.a. smakstorg. Her var den landlige stilen representert, sammen med tekstil, håndverk, leker og mat og kjøkken. Hall E rommet blandet interiør, hage og blomster.

The Return of Cosy

Det var messens sesongbaserte tema. Men hva er egentlig et koselig hjem, og hvorfor har dette blitt et aktuelt tema både her hjemme og internasjonalt? Til å tolke temaet  hadde Oslo Design Fair invitert et knippe av Norges flinkeste interiørstylister til å utforske og lage messens tendensutstilling. I glassgaten på messen, skal Per Olav Sølvberg freelance interiør-livsstil- og matstylist, 2athome ved interiørstylist Hege Barnholt og fotograf/grafiskdesigner Bjørn Johan Stenersen og Christina Hærra (bildet), stylist og interiørdesigner tolke det koselige i hver sin stue.

100 % Norway

Eksttra interessant var utstillingen 100 % Norway ble stilt ut i London sist høst. ODF er også med som partner når norsk design og kunsthåndverk skal stilles ut på verdens største møbelmesse i Milano i april, og får utstillingen hit til Lillestrøm i september.

Fotos: Svein Brimi/Oslo Design Fair

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev