Ikea er det mest verdifulle varemerket i Skandinavia, på rangeringen av verdens mest verdifulle varemerker. Møbelgiganten kom på 42.-plass. Topplassen
Ryktet om hans død, formidlet av SR, viste seg å være sterkt overdrevet. (Foto: IKEA)
Ryktet om hans død, formidlet av SR, viste seg å være sterkt overdrevet. (Foto: IKEA)

    • Publisert: 07 februar 2017
    • Tekst: vanebo

Ikea er det mest verdifulle varemerket i Skandinavia, på rangeringen av verdens mest verdifulle varemerker. Møbelgiganten kom på 42.-plass. Topplassen har Google inntatt.

De beste norske er Statoil (195.-plass) og Telenor (209.-plass). Beste danske er Lego på plassen bak Statoil. Det mest oppsiktsvekkende globalt er at Google har detronisert Apple helt på topp.

Ikea verdt nesten 200 milliarder

Det er det britiske konsulentfirmaet Brand Finance som står bak denne årlige globale kåringen av verdens mest verdifulle selskaper basert på økonomiske analyser.

At to svenske handelskjeder er å finne blant de 100 på topp, er slett ikke dårlig. Verdien av Ikea har steget med hele 42 prosent til over 198,7 milliarder kroner, mens H&M verdt over 158 milliarder kroner.

Av danske varemerker ligger Lego på topp, en plass bak Statoil, og finnenes eneste selskap på listen er Nokia, som ligger på 341. Selv om selskapet det siste året har gjort det bedre på indeksen, så er det totalt en nedtur fra da de i 2008 var verdens niende mest verdifulle selskap.

Verdens 10 på topp

Dette er verdens 10 mest verdifulle selskaper:

1. Google (USA)

2. Apple (USA)

3. Amazon.com (USA)

4. AT & T (USA)

5. Microsoft (USA)

6. Samsung (Sør-Korea)

7. Verizon (USA)

8. Walmart (USA)

9. Facebook (USA)

10. ICBC (Kina)

Kilde: Brand Finance

 

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev