Magnor Glassverk ønsket «velkommen til Jan Thomas sin glamorøse interiørverden» i invitasjonen til celeber pressevisning av siste skudd på stammen av sin rikholdige kolleksjoner av glass- og poselensprodukter. Fra før har en jevn strøm av kjendiser fra forskjellige bransjer bidratt til blant annet det Magnorsjefen Bjørn Waage kaller glassverkets «all time high». Ikke dårlig for en bedrift der «all-time» betyr 189 år.
Folksomt på Magnorlansering
Folksomt på Magnorlansering

    • Publisert: 01 januar 2019
    • Tekst: AV KNUT SKOE

For den som ikke kjenner ham er Jan Thomas en av landets mest kjente kjente stylister. Dessuten foredragsholder, programleder og TV-profil, forfatter og suksessfull gründer med to skjønnhetssalonger i Oslo. Han opptrer som motepoliti og triller terning om kjente kvinners antrekk, har egen makeup og hårpleieserie, med mye mer i det vakres tjeneste. Det ville kanskje vært mer i konseptet om hans første produkt i glass ville vært en kopp for kammen, men det er ikke helt ueffent at vår hjemlige glamourkonge har begått en «bøtte» for blomster med åpenbar form-slektskap med en champagnekjøler. Tilpasset Magnors økende eksport og muligens opphavnsmannens bakgrunn fra Hollywood har designerens to serier fått engelskspråklige navn; LOVE og THE BUCKET. LOVE er en porselensserie av rause kaffe- eller tekopper. Jan Thomas drikker melk med en skvett kaffe fikk vi vite. Love er som skapt for slik føde og kommer dessuten i en mindre versjon som kan brukes av oss som gjør omvendt – drikker svart kaffe evt. med en liten skvett melk. Koppene gir oss et lite budskap idet vi er kommet litt ned i koppen. I gull på blått er det skrevet «Love is love» og på utsiden skal hjerter i gull minne om oss hva som er viktig her i livet. Serien er ment med sin rause kopp, litt mindre rause kopp og det Magnor kaller Müslibolle å bidra til en god start på dagen – og altså en påminnelse om det som er viktig.

Jan Thomas og og Magnorsjef Bjørn Waage
Jan Thomas og og Magnorsjef Bjørn Waage

THE BUCKET, «bøtta», er en eksklusiv serie lykter, vaser og isbøtter. Inspirasjonen har han hentet fra sitt barndomshjem i Skien, der moren alltid sørget for vaser med bugnende blomster. Nelliker, «de stod så lenge». -Blomstene stod alltid fremme, og når kvelden kom, tente hun levende lys, forteller Jan Thomas som har videreført sine gode minner i en solid form og håndverktilvirket glass. Formspråket er maskulint og elegant og THE BUCKET vase/lykt/isbøtte er funksjonelle produkter som kan benyttes på mange måter. Bøtta kommer i fire størrelser og tre farger; Earth Brown, Soft Grey og Royal Blue. Serien består av en telykt 9,5 cm, vase/stormlykt 16 cm, vase/stormlykt 20 cm og isbøtte/vase 24 cm. Serien er munnblåst og håndlaget i gjennomfarget glass av Magnors glassblåsere. Alle deler bærer Jan Thomas’ signatur.

Inspirasjonen til «Love» har han hentet fra sin egen hverdag som stylist der han stadig møter mennesker med varme hjerter, forskjellige bakgrunner og ulik balast. -Alle har en historie å fortelle og fortjener å bli møtt med varme og kjærlighet, forteller Jan Thomas. Det er dette han vil formidle med sin serie, som altså består av tre deler; kopp 35 cl, krus 80 cl og müslibolle 15 cm. Formen er myk, ren og konvensjonell i hovedformen, koppene har hjerteformede hanker i gull og både de og den runde bollen er gode å holde i og varme hendene på. Kvaliteten er høy med slitesterk sort matt glasur i beste feltspatkvalitet med høy hvithetsgrad og styrke. Gulldetaljene i ekte 24 karats gull er nok best tjent med håndvask!

Jan Thomas har mange venner og mange han har gjort vakre gjennom tidene. Mange av dem var til stede under lanseringen av hans første produkter i interiørbransjen. Skal vi dømme etter forsamlingens ømme sukk vil både bøtter og frokostsettene finne veien til mang et vakkert hjem i tiden som kommer. Vel fortjent og gratulerer med dagen til Magnor, sier nå vi!

The Bucket - mange varianter til lys og blomster
The Bucket – mange varianter til lys og blomster
Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev