Interiørkjeden Habitat gikk konkurs i fjor og har hatt sine siste salgsdager i flere attraktive lokaler. Nå flytter etablerte aktører inn der den utenlandske kjeden holdt til i Oslo vest og Bærum. Annet- steds i denne utgaven står det å lese at A.Huseby flytter fra Møllergata til Habitats lokaler i Karenslyst Allé.

    • Publisert: 23 januar 2019

Det var i april i fjor at styret i Habitat Norway AS begjærte selskapet konkurs etter lang tid med svak lønnsomhet. Selskapet melder på sine egne websider at årsakene ligger i en internasjonal satsning og uheldig valutaeksponering. Det heter videre at Habitat Norway AS har slitt med dårlig lønnsomhet de siste årene, og hadde et resultat før skatt i 2017 på minus 16 millioner. Når den negative utviklingen fortsatte inn i 2018 og det ikke lykkes selskapet å hente ny kapital så ikke styret annen råd enn å begjære konkurs. 50 medarbeiderne i administrasjonen og i de 4 Habitat-butikkene i Oslo og Fredrikstad mistet jobben og bobestyrer tok over administrasjonen av boet.

Nå får også kjedens tidligere lokaler på Fornebu senter i Bærum utenfor Oslo nye leietakere når Skeidar flytter inn mot slutten av mars. – Vi mener Fornebu S er et område i vekst og synes derfor dette er en spennende etablering for Skeidar-kjeden, sier direktør Rune Henriksen i Skeidar til lokalavisen Budstikka.

Vestbyselskapet er fra tidligere representert i regionen med varehus på Holmen i Asker, på Volvat i Oslo og på Alnabru øst i Oslo.

Lokalene på Fornebu S blir beskjedne i Skeidarsammenheng med sine «kun» 700 kvadratmeter.

–Det er to forskjellige konsepter, noestørrelsen reflekterer, påpeker Rune Henriksen, til avisen.

–Vi tror fremdeles på den gode fysiske handleopplevelsen, selv om vi jobber med mange nye digitale løsninger parallelt. Og vi gleder oss til åpningen på Fornebu, sier Skeidar-sjefen.

Butikken skaper arbeidsplasser. Kjedesjef Kristin Harila opplyser at rundt ti personer skal jobbe der.

Skeidars omsatte for 438 millioner i de fire varehusene i Oslo, Asker og Bærum i 2017 med et samlet resultat på 21 millioner.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev