Norsk Industri er skuffet over at en statlig stiftelse glemmer sitt formål, og bruker tiden sin på å rakke ned
Egil Sundet: – Vi er veldig skuffet over at Stiftelsen Miljømerking svikter sitt offentlige formål. (Foto: Designindustrien)
Egil Sundet: – Vi er veldig skuffet over at Stiftelsen Miljømerking svikter sitt offentlige formål. (Foto: Designindustrien)

    • Publisert: 12 desember 2017

Norsk Industri er skuffet over at en statlig stiftelse glemmer sitt formål, og bruker tiden sin på å rakke ned på andre.

Det skriver bransjeforeningen Designindustrien i ’Designrommet’ på egen hjemmeside:

Et godt stykke på vei

Møbelindustrien i Norge har kommet et godt stykke på veien til å få frem god miljødokumentasjon om produktene og produksjon. Særlig har norsk møbelindustri satset på miljødokumentasjon etter ISO-standarden som kalles EPD. Gjennom en EPD får en kunnskap om produktets faktiske miljøfotavtrykk, for eksempel hvor mye CO2 det bidrar med. Med en EPD vil en finne både gode og mindre gode produkter ut fra et miljøståsted. Flere av våre medlemsbedrifter har også Svanemerket noen produkter, og det er positivt, selv om Svanen ikke gir noen informasjon om produktets faktiske miljøfotavtrykk.

Bør gi score for dokumentasjon

– Vi ser at produkter som både er Svanemerket og EPD merket at noen er bra for CO2-utslipp mens andre er dårlige. EPDen gir faktisk informasjon, mens Svanen ikke vet hva slags CO2-utslipp produktet har, sier bransjesjef for Designindustrien i Norsk Industri, Egil Sundet.

For en innkjøper er det slik i dag at det er umulig å bare kjøpe produkter som har miljødokumentasjon som EPD eller Svanen, og derfor bør man i dag gi god score til de som kan stille med slik dokumentasjon. Det er de som jobber mest med å være miljøvennlige er de som i dag har merker og dokumentasjon.

”Veldig skuffet”

– Vi er veldig skuffet over at Stiftelsen Miljømerking svikter sitt offentlige formål, og så langt har valgt å rakke ned på alle andre miljømerker enn de selv «eier». Stiftelsen Miljømerking bør gå i seg selv, sier Egil Sundet.

(Kilde: Designindustrien)

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev