Den klassiske, originale Stressless fra 1972 har lenge vært designfolkets favoritt. At tallrike senere modeller har vært folkets favoritt er ingen hemmelighet. Ei heller at dette ikke har gjort designfolket mer vennlig stemt.

    • Publisert: 09 juni 2018
    • Tekst: Knut Skoe
    • Foto: EKORNES

Når bransjens Norsk-Kinesiske stolthet åpner dørene til sin pagode, Ekornesbua, for visninger i disse dager vil vi spå at folket og designfolket kan enes for første gang siden tidlig 70-tall! Stressless Tokyo er siste skudd på en stamme som har blitt omfattende i tiden fra den originale så dagens lys på 70-tallet og til i dag. Modellen er enkel, smal og stilig og bryter med forestillingen om Stressless hvilestoler som store volum- inøse stoler til å sovne i foran TV’n. De siste årenes modeller har for så vidt pekt denne veien og blitt høyreiste og slanke heller enn undersetsige og brede.

Om det er det kinesiske eierskapet som har skylda skal vi ikke påstå, men med «Tokyo» har bedriften på Ikornnes vendt blikket østover også i navnevalgene. Tidligere har Roma, Paris og Reno og en rekke andre vestlige storbyer har prydet etikettene. Når en av årets nyheter også har fått navnet Dover, betyr vel det at ikke alle øyne er vendt østover. Navnene er heller ikke den eneste endringen som forekommer. I bedriftens kommikasjonsmateriell er dronningen, eller er det kongen, av hvilestoler helt uten referanser til TV-titting eller kaffeslaberas. I takt med tiden er det hvile, kontemplasjon, til nød litt boklig glede eller musikalsk nytelse, som er stolens bruksområde. Og det kler stolen og det kler de øvrige nyhetene i Ekornesbua!

Litt produktopplysning kan vi ta med; I likhet med de fleste andre av årets modeller, enten det er en sofa eller spisestuestol er møblene gitt matt svart understell. Dette er tilgjengelig for alle produkter med såkalt Star base – det vil si det femarmede metallkrysset, som er ett av flere tilgjengelige understell for de forskjellige modellene i familien. Stolene har ellers de samme kjennetegn som har gjort Stressless til et av verdens mest kjente merkevarer; justerbar nakepute, en rekke valgmuligheter hva gjelder høyde og størrelse samt de innebygde funksjonene som korsryggstøtte, reguleringer osv.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev