Den positive forbrukstrenden fortsetter, drevet av optimisme som følge av et bedre arbeidsmarked. Dette er godt i tråd med Norges
Kjersti Haugland: – Norges Banks anslag om en forbruksvekst på 2,1 prosent i år ser ut til å holde seg godt. (Foto: DNB)
Kjersti Haugland: – Norges Banks anslag om en forbruksvekst på 2,1 prosent i år ser ut til å holde seg godt. (Foto: DNB)

    • Publisert: 30 august 2017

Den positive forbrukstrenden fortsetter, drevet av optimisme som følge av et bedre arbeidsmarked.

Dette er godt i tråd med Norges Banks anslag, og tilsier at neste renteendring er opp, ikke ned.  Markedet ser ikke ut til å ta notis av tallene, skriver Kjersti Haugland, sjeføkonom i DNB Markets, i sin morgenrapport.

Vurdering

Haugland gjør en vurdering: Norges Banks anslag om en forbruksvekst på 2,1 prosent i år ser ut til å holde seg godt. Det forsterker inntrykket av at veksttakten i norsk økonomi har tiltatt betraktelig i år, slik at risikoen for rentekutt fremstår som liten. Vår renteprognose er godt i tråd med Norges Banks gjeldende renteprognose, som tilsier at renten skal opp i andre halvår 2019.

Sterk årsvekst

Haugland skriver om tallene: Detaljomsetningen (utenom biler) økte med 0,4 prosent m/m i juli, en tidel mer enn konsensusestimatet (ifølge Reuters). Årsveksten i omsetningen tok seg med det opp til 3,6 prosent, det høyeste siden april 2014. Varekonsumet, som også inneholder salg av bensin og bilkjøp, avtok med 0,1 prosent i juli. Årsveksten er likevel også her sterk, på 3,5 prosent, skriver Kjersti Haugland.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev