Stockholm Furniture and Light Fair har for lengst blitt den viktigste møteplassen for skandinavisk design og Stockholm design week bidrar til å gjøre et besøk i den svenske hovedstaden i februar relevant for bransjefolk fra Norden, - og skal det vise seg – resten av verden. Messen fortsetter å vokse og arrangørene arbeider for å styrke sin posisjon som det viktigste møtestedet for skandinavisk design. Antall utenlandske besøk økte med over 6,5% til nesten 10 700 besøk på fjorårets messe. Besøkende kom fra rundt 80 land er rekord foreløpig. Totalt besøkte mer enn 40 500 messen.
Stille før innrykk i Älvsjö
Stille før innrykk i Älvsjö

    • Publisert: 29 januar 2018

For å møte den positive utviklingen og opprettholde vår posisjon er det avgjørende at vi fortsetter arbeidet med å tilpasse og forbedre messen, forteller Cecilia Nyberg, Project Area Manager. Vi deler opp hallene på en ny måte i 2018. Alt for å sikre at utstillerne når de rette besøkende og gjøre bedre forretninger.

Messen i Stockholm anses fortsatt å være en slags lokal messe også blant de norske utstillerne. Et tyvetalls bedrifter og skoler deltar i år, noe som er et lavere nivå enn man så for noen få år siden. Imidlertid er en del av bedriftene særlig trofaste og både Vestre og Vad har hatt Stockholm som sentral i en årrekke. Fjordfiesta var tilbake med en stor stand i fjor og gjentar i år. Nytt av året er en velkommen nykommer om den kan kalles det – Vatne Møbler er fortsatt omfattet med stor respekt i det norske møbelmiljøet og er tilbake i Stockholm etter mange år. Per Arne Sæter og Vatne viste en ny utgave av Falcon stolen under fjorårets Designers Saturday som de også tar med internasjonalt gjennom messen i den svenske hovedstaden. Falcon Phoenix er utviklet i samarbeid med Resellfamilien og er blitt en lettere og enklere utgave av den klassiske stolen, som opprinnelig ble lansert i 1971.

De tre utdanningsinstitusjonene som utdanner designere er som vanlig representert i Greenhouse der studentene viser frem sine arbeider samt får verdifull trening i å presentere og markedsføre sine produkter og kompetanse i et internasjonalt miljø.

Offentlig miljø og design

Antall bedrifter som ønsker å vise møbler i offentlig miljø med fokus på design, øker jevnt. Derfor blir både hall A og B reservert for aktører i kontraktsmarkedet og for produkter som vil finnes på begge markeder, kontrakt og private hjem. Skillene er som kjent på vei ned. Messens beveggrunner til å gjøre endringer er å gjøre det lettere for de besøkende å møte «bransjeledende og ledende selskaper innenfor disse segmentene».

Hjemme; Møbler og Belysning

Den tradisjonelle grensen mellom hjem og offentlige miljøer fader ut mer og mer. Flere bedrifter opererer i grensen mellom hjem og det offentlige miljø. -Kontrakt og boligområdet vil derfor bli større og vi vil styrke C-hallen med mer fremtredende merkevarer, forteller Nyberg. I tillegg til Contract & Home-området deltar selskaper som representerer hjemmemøbler og hjemmebelysning i hallen.

Greenhouse flyttes!

For å skape en helhet og for å gi GreenNorske

house en klarere innramming, har messen valgt å flytte avdelingen for unge og uetablert design til et område i hall C. Det nye spennende «drivhusområdet» vil bli utformet av designeren Nick Ross, som fikk oppdraget å lage en utstilling og en kafé og gi et attraktivt utseende som skal skape en positiv dynamikk i hallen.

Design Bar

Formidling av kunnskap og ferdigheter blir stadig viktigere innslag i de fleste messer, så også i Stockholm. I den såkalte Victoria-salen vil Design Bar sammen med Stockholm Design & Architecture Talks danne en integrert enhet. – Stockholm Design & Architecture Talks, messens avdeling for kunnskap og diskusjon, blir også utvidet fra 4 til 5 dager. Her vil det gå diskusjoner om dagens bransjeproblemer fremført av fremtredende aktører innen design og arkitektur.

KONKURSER

CR Glass & Interiør AS, Etne
Til Heimen AS, Bø i Telemark
Mappstore Bergen AS, Bergen
Knut Strand AS, Larvik
Hillestad Kjøkken & Spesialinnredning Nyberg, Svelvik
Nordic Ship Interior AS, Oslo
Importhuset AS, Lørenskog
PS Møbler og Interiør Andrzej Szarc Przemyslaw, Skjold

ICFF 2018

New Yorks designinteresserte kan igjen oppleve norske norsk design, nyheter av i dag og det som kan være fremtidens denne våren. Når designmessen ICFF åpner på Manhattan 20. mai er det igjen med en presentasjon fra norske INSIDENORWAY. Prosjektet er et samarbeid mellom det norske generalkonsulatet i New York, Innovasjon Norges kontor i metropolen og Norsk Industri Designindustrien. Insidenorway er utstillingskonseptet for visning av norske møbel- og interiørprodukter og har bidratt til presentasjon av norsk design i New York siden 2007. ICFF er den sentrale designmessen i New York og den amerikanske østkysten og besøkes av et internasjonalt publikum. Messen er en sentral del av New York Design Week (11. – 23. mai) og finner sted i det spektakulære Jacob K. Javits Convention Center.
www.icff.com 

AMBIENTE 2018

Fra Point of Sale til Point of Experience

Fremtidens detaljhandel er digital – blant annet! Det er en etterspørsel etter bekvemmelighet. For å skille seg ut fra mengden, må en individuell forhandler tilby noe som andre ikke kan matche. Ambiente slår et slag for at det vil etterspørres mer og annet enn digitale muligheter og bekvemmeligheten ved å få varene hjem på døren. Underholdning, oppdagelse, opplevelser og personlig kontakt. Dette vil ikke forandre den digitale evolusjonen.
Derfor satser messen på spesialutstillingen «fra salgssted til erfaringspunkt» og vil besvare spørsmålene «Hvordan kan produkter presenteres i den digitale tidsalderen?», «Hvilke digitale applikasjoner er relevante for high street-forhandlere? «Og» Hvordan vil fremtiden for shopping se ut? «. Det loves friskt at presentasjonen vil vise at nøkkelen til svaret er en symbiose av digitale og analoge aktiviteter.
https://ambiente.messefrankfurt.com

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev