Møbel og interiør er den største norske designbransjen, poengterte næringsminister Trond Giske da han fredag åpnet Møbel+interiørkonferansen 2013. Temaet var:

    • Publisert: 26 april 2013
    • Tekst: mogi_admin

Møbel og interiør er den største norske designbransjen, poengterte næringsminister Trond Giske da han fredag åpnet Møbel+interiørkonferansen 2013. Temaet var: ‘Hvor går norsk design og merkevare?’

Den store møbelkonferansen ble i år arrangert for 10. år på rad, og hadde denne gang flyttet fra Ålesund til Oslo.

Bestandig design
I sin tale refererte Giske til industridesigneren Birger Dahl (1916–98) som designet pendellampen ‘Dokka’ for Sønnichsen Elektro (Sønnico), som ble belønnet med gullmedalje på triennalen i Milano i 1954, og en bestselger. Lampen gjenoppsto med Sønnico og ble relansert av Northern Lighting i 2007, og er igjen en suksess – nesten 60 år etter gullmedaljen. Denne historien viser hvor bestandig god – vel å merke: norsk – design kan være og er, fremholdt Giske.

Største og viktigste møteplass
Møbel- og interiørkonferansen er bransjenes største og viktigste møteplass. 118 beslutningstakere satte hverandre stevne denne gangen. Inntil i fjor var konferansen primært rettet mot produsenter og leverandørbedriftene. I år var alle parter i verdikjeden samlet.

– Det var behov for å fokusere på mulighetene i møbel- og interiørbransjens verdikjede, sier markedsdirektør i NHO-handel, Lars Hoel. Organisasjonen er NHOs satsing på norske varehandelskjeder og i år for første gang medarrangør av konferansen.

‘Nytt norsk’
Utstillingen ‘Nytt norsk’ inngikk i arrangementet.

Dokka er en del av europeisk etterkrigshistorie. I 1954 ble takpendellampen tildelt gullmedalje på Milan Triennale, og er fremdeles det eneste norske produktet som har oppnådd denne anerkjennelsen.
Dokka er en del av europeisk etterkrigshistorie. I 1954 ble takpendellampen tildelt gullmedalje på Milan Triennale, og er fremdeles det eneste norske produktet som har oppnådd denne anerkjennelsen.
Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev