Den danske designkometen Muuto økte sin inntjening med 23 prosent, viser bedriftens siste regnskap. I 2017 oppnådde Muuto dermed et

    • Publisert: 10 april 2018
    • Tekst: Knut Skoe

Den danske designkometen Muuto økte sin inntjening med 23 prosent, viser bedriftens siste regnskap. I 2017 oppnådde Muuto dermed et resultat etter skatt på 70 millioner kroner, sammenlignet med 57 millioner kroner året før. Før skatt er resultatet 97 millioner kroner i fjor, mot 74 millioner kroner i 2016.

Dermed skiller Muuto seg fra andre danske designfirmaer som Georg Jensen, B & O og Royal Copenhagen, som alle sliter med en sviktende inntjening.

I årsrapporten vurderer Muuto resultatet som tilfredsstillende og skriver videre at de i de siste årene har fått en sterk posisjon i markedet, noe som gir mulighet for videre ekspansjon i interiørvarer, lamper og møbler.

Designfirmaet, som ble startet av Peter Bonnén og Kristian Byrge i 2006, er nå solgt til det amerikanske designfirmaet Knoll for 300 millioner dollar – 1,9 milliarder dollar.

Bedriften har en rekke av tidens mest brukte designere i sin stall, blant annet norske Anderssen & Voll, Andreas Engesvik, Lars Tornøe og Hallgeir Homstvedt.

Interiørvarer er en godt økende kategori; Inntektene fra salget av lamper, puter, tepper og stoler har blant annet økt med 30-50 prosent de siste fem årene.

I 2018 forventer selskapet også tosifret vekst i omsetning og inntjening dersom markedsforholdene ikke endres.

– Knoll er det perfekte morselskapet for Muuto. Vi er stolte over å ha bygget et selskap det siste tiåret som hedrer skandinavisk design, og er relevant for en ny generasjon av kunder som er ute etter skjønnhet, eleganse til fornuftige priser, skriver Peter Bonnén og Kristian Byrge i en pressemelding.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev