Ekornes Beds inngår et samarbeid med Fagmøbler for å gjøre produktene sine mer tilgjengelig for norske konsumenter. Fra midten av
Jon-Erlend Alstad: – Svane® til et av de mest kjente varemerker innenfor norsk møbelbransje. (Foto: Ekornes)
Jon-Erlend Alstad: – Svane® til et av de mest kjente varemerker innenfor norsk møbelbransje. (Foto: Ekornes)

    • Publisert: 31 august 2017

Ekornes Beds inngår et samarbeid med Fagmøbler for å gjøre produktene sine mer tilgjengelig for norske konsumenter.

Fra midten av oktober/november vil merkevaren Svane® fra Ekornes Beds for første gang bli å få kjøpt i Fagmøbler-kjeden. Dette er den tredje norske møbelkjeden Ekornes Beds nå er representert i – et viktig skritt videre for madrassprodusenten, mener administrerende direktør Jon-Erlend Alstad.

Bedre tilgang til merkevaren

– Våre siste undersøkelser viser at den norske befolkning kjenner godt til merkevaren Svane®. Hele 52 prosent assosierer Svane® uoppfordret med begrepet seng eller madrass. Dette gjør Svane® til et av de mest kjente varemerker innenfor norsk møbelbransje, med en langt høyere kjennskap enn øvrige madrassprodusenter i Norge. I dag gjenspeiles ikke denne sterke posisjonen i vår markedsandel av det norske markedet, og vi har derfor besluttet å inngå et samarbeid med Fagmøbler, sier Alstad. – I år fyller merkevaren Svane® 80 år, og da er det ekstra hyggelig å fortsette veien videre med et samarbeid med Fagmøbler, fortsetter han.

Egne kolleksjoner

Parallelt med at Ekornes Beds nå utvider distribusjonen til en tredje møbelkjede, vil selskapet innføre kjededifferensierte kolleksjoner hos alle sine norske distribusjonspartnere. Dette blir gjort for at hver kanal skal kunne fokusere på sin eksklusive Svane® kolleksjon i konsumentens beste interesse.

Utvider satsingen på madrass

Betyr det at Fagmøbler har sagt opp avtalen med Hilding Anders om produksjon av EMV (egen merkevare)? Vi spør kjededirektør Roy Seime i Fagmøbler, som svarer:

– Nei vi skal ha både vår egen merkevare, Odel, og Svane. Det nye er at vi utvider satsingen på madrass totalt sett.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev