Vanligvis blir det ekstraordinært i Paola Navones verden. Så også på Stockholm Furniture & Light Fair, 6.–10 februar, hvor årets
Thammada-mønster
Thammada-mønster

    • Publisert: 17 januar 2018

Vanligvis blir det ekstraordinært i Paola Navones verden. Så også på Stockholm Furniture & Light Fair, 6.–10 februar, hvor årets Guest of Honor designikon eksponerer en unik installasjon – Thammada.

Besøkende inviteres til et fargerikt miljø, hvor hverdagslige ting blir forvandlet til noe utenom det vanlige.

Det er 15. gang messen inviterer en anerkjent internasjonal designer til å designe en installasjon på Stockholmmessens entrétorg.

Thailandsk

«Thammada» er den thailandske ordet for «hverdag» og legemliggjør Paola Navones konseptuell tilnærming. Dagligdagse gjenstander, mønstre og teksturer, tekstiler, gjenstander og møbler som kommer fra forskjellige verdener, blandes sammen i en vennlig og fargerik innredning med innslag av pop. I Paola Navones eventyrlystne verden gjøres det enkelt uventet å gjøre det vanlige til det ekstraordinære.

Verdensborger

Paola Navone ble født i Torino, men flyttet senere til Milano, selv om hun først og fremst ser på seg selv som en verdensborger: hun drives av en stor interesse i de forskjellige kulturer, spesielt orientalske. Hun reiser mye, i strengt samsvar med sin sterke hang til å overskride grenser – og ikke bare geografiske.

Avantgardist

Paola Navone ble uteksaminert i arkitektur i 1973 på Torino Politecnico, og i 1980 var hun aktiv i avantgarde-designbevegelsen Alchimia og Memphis. I 1988 opprettet hun Mondo-varemerket sammen med Giulio Cappellini. I løpet av sin lange og varierte karriere har hun vekslet mellom rollene som arkitekt, designer, kunstnerisk leder, interiørarkitekt, kritiker, lærer og arrangør av utstillinger og arrangementer, både selvstendig og for utvalgte kunder. Baxter, Casa Milano, Egizia, Poliform, Slide, Linteloo, Emu, Mamoli, Lando, Reichenbach, Poltrona Frau, Barovier & Toso, Kasthall, Richard Ginori, Essential, Riva 1920, Anthropologie, Crate og Barrel, Janus & Cie, Bisazza, Natuzzi, Serax og Swarovski er noen eksempler. Hun er kunstnerisk leder av Abet Laminati, Gervasoni og Kieffer City Rubelli. Paola Navone har også gjort interiør og utstillingsdesign for selskaper som Como Hotels and Resorts, Virgin, Pomellato, Pitti Immagine og Pitti Smak.

(Pressemelding)

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev