Nå kan møbel­arving og konsern­sjef Martin Andresen (39) i Skeidarliving endelig ta utbytte, skriver Dagens Nærinsliv. kke siden 2006 har
Det går den rette veien for Skeidar-varehusene.
Det går den rette veien for Skeidar-varehusene.

    • Publisert: 02 april 2016

Nå kan møbel­arving og konsern­sjef Martin Andresen (39) i Skeidarliving endelig ta utbytte, skriver Dagens Nærinsliv.

kke siden 2006 har eierne i Skeidarliving tatt ut utbytte. Nå tjener møbelkonsernet penger igjen, og det gir Martin Andresen og de andre eierne mulighet til å ta ut ti millioner kroner i utbytte.

Fjorårets overskudd på 74 millioner kroner før skatt kommer godt med etter flere år med tunge underskudd. Fra 2008 til 2013 gikk Skeidarliving med samlede underskudd på 230 millioner kroner.

Kassen var bunnskrapt da Martin Andresen selv gikk inn som konsernsjef og startet opprydningen. Urbankonseptet Living er avviklet som egen kjede og varehus er lagt ned. Situasjonen var så kritisk at Andresen-familien måtte inn med 68,5 millioner kroner av egne midler i emisjon og ansvarlig lån for å berge livsverket gjennom flere generasjoner.

Økte overskuddet

Den andre eierkonstellasjonen i Skeidarliving, bestående av XXL-gründer Øivind Tidemandsen og møbelfamilien Tvedt fra Stavanger, hadde ikke like stor tro på Andresens restruktureringsplan og ble stående utenfor emisjonen.

– Vi var så urolige at vi ikke ville delta i emisjonen. I dag kan du spørre om det var klokt, uttalte minoritetsaksjonær Arild Tvedt ifjor.

Tvedt-familiens aksjepost ble dermed utvannet til 13 prosent. Da Andresen la frem 2014-tallene viste bunnlinjen at nedturen var et tilbakelagt stadium og at konsernet tjente penger igjen. Ifjor økte overskuddet ytterligere fra 40 til 74 millioner kroner.

«Fin fremgang»

– Generelt er vi fornøyd med fin fremgang i nøkkeltall både i resultatregnskapet og i balansen. Sett fra styrets side er det stor honnør til Martin og de ansatte som gjorde en solid innsats ifjor, sier styreleder Thomas Berntsen.

DN har ikke fått tak i konsernsjef Martin Andresen. I årsmeldingen fremgår det at Skeidarliving har som målsetning å befeste stillingen som Norges ledende interiør- og møbelkonsern. Ifjor var det en sammenlignbar vekst på 2,4 prosent i de eksisterende varehusene, skriver dn.no.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev