At befolkningen i Tokyo bor trangt – unnskyld; kompakt, er en kjent sak. At de gjør det i New York, London og andre metropoler med skyhøye eiendomspriser er bare slik det er. Nå ser vi at det samme skjer i grisgrendte Norge. Følgelig; behovet for smarte kompakte løsninger på innredningsspørsmål blir stadig mer aktuelt også her. Når prisen pr kvadratmeter kan vippe over 100.000 kr. kan det være smart å lage innredning som dekker minst mulig plass.

    • Publisert: 05 februar 2019

Det er temaet for utstillingsområdet «Tiny Places» under messen Interzum i mai. Messen dekker produkter, digitale materialer, materialer, beslag og utstyr for møbel og interiørindustrien. Kombinasjonen komfort og liten plass reiser problemstillinger for møbelprodusenter. Utviklingen ledsages ikke nødvendigvis av kompromisser men gir utfordringer for møbler og innredning. I den nye Tiny Spaces-presentasjonen tar messen opp det aktuelle problemet. En rekke leverandører viser sine svar på de nye kravene; Atim, Blum, Hettich, Hommel, Häfele og Pessotto , blant annet, viser sine forslag til løsninger til å bo i trange rom.

Messen lover å vise de rene rommirakler med løsninger til hvordan livet i små rom kan se ut.

Alle utstillerne er overbevist om at behovet for plassbesparende løsninger vil øke; et elektrisk sengekabinett system, sammenleggbar sofa fra Pessotto kombinerer plassbesparende stue og soverom. Innovative systemer har også de italienske kolleger av Atim i bagasjen. – Vi har utviklet et spesielt møbel for små rom, ti forskjellige plassbesparende løsninger, forteller Vanessa Moretti, Sales Manager på Atim.

Kreative møbelideer er også Blums filosofi: -Fremtiden er multifunksjonell, sier Michael Mandl Burger, leder for produktutvikling i Blum. – Vi viser roterende løsninger for stue, bad og hall – praktisk og ideell for daglig bruk. Blum tilpasser seg det urbane og mindre – samtidig raus og åpen.

– Spesialutstillingen The Small Spaces er et perfekt eksempel på hva interzum skal være, sier Maik Fischer, direktør for Interzum. «Det er koblingen mellom kundebehov og møbelindustrien. Våre utstillere lytter til markedets behov. De utvikler løsninger for de respektive kravene og gjør det mulig for møbelprodusentene å bruke funksjonelle og innovative komponenter for å produsere innovative komponenter selv.»

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev