Gründer Øivind Tidemandsen har virkelig fått brynt seg på Home & Cottage. Det skriver Dagens Næringsliv/dn.no. Kjeden har samlede underskudd
Ønsker seg inn på flere kjøpesentre. (Arkivfoto: Odd Henrik Vanebo)
Ønsker seg inn på flere kjøpesentre. (Arkivfoto: Odd Henrik Vanebo)

    • Publisert: 21 juni 2017

Gründer Øivind Tidemandsen har virkelig fått brynt seg på Home & Cottage.

Det skriver Dagens Næringsliv/dn.no. Kjeden har samlede underskudd på 130 millioner kroner i løpet av sine åtte år. I fjor ble det bokført et underskudd på rundt ti millioner kroner.

”Hoppet da det smalt”

Tidemandsen, som selv tok over som sjef i kjeden for tre år siden etter en periode med store tap, legger ikke skjul på at det har tatt mye lengre tid å få lønnsomhet i kjeden som er mest kjent for rustikke møbler og shabby chic-stil.

– Vi hoppet da det smalt. Timingen var dårlig, men det var for sent å angre, sier Tidemandsen. Home & Cottage ble startet bare noen måneder etter finanskrisen. Den påfølgende kollapsen i hyttemarkedet førte til at kjeden fikk en trang fødsel. Så kom valutasmellen.

Resultatforbedring i fjor

I fjor hadde Home & Cottage en resultatforbedring på tre millioner kroner. I løpet av året håper Tidemandsen at kjeden vil være kontantpositiv.

Tidemandsen mener at kjeden må opp i antall butikker fra dagens 16 varehus for å komme opp i en kritisk masse, men det er avhengig av tilgjengelige lokaler på 1000 kvadratmeter i kjøpesentre.

(Kilde: DN/dn.no)

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev