Neste år kan Ekornes nyte godt av den svake norske kronen i sin eksport. Selskapets gamle valutataktikk gjør at et
Trine-Marie Hagen: – Hvis dette nå holder seg, så nyter vi godt av det til neste år. (Foto: Ekornes)
Trine-Marie Hagen: – Hvis dette nå holder seg, så nyter vi godt av det til neste år. (Foto: Ekornes)

    • Publisert: 17 juli 2017

Neste år kan Ekornes nyte godt av den svake norske kronen i sin eksport. Selskapets gamle valutataktikk gjør at et potensielt i tap på 400 millioner kroner må tas.

Det skriver E24. Forklaringen: Valutasikringskontrakter inngått før kronens store fall, som innebærer en avtale om en fast pris på valuta frem i tid, gjør nemlig at Ekornes ikke får betalt for den store kronesvekkelsen – ennå.

”Har hindret oss”

– Det har på et vis hindret oss i å bruke muligheten som valuta har vært i en periode. Men den kommer nå, sier konsernsjef Olav Holst-Dyrnes til E24.

– Det er veldig godt nytt underliggende, men det er klart at vi har hatt en veldig høy sikringsandel som gjør at vi ikke nyter av det nå. Men hvis dette nå holder seg, så nyter vi godt av det til neste år, sier finansdirektør Trine-Marie Hagen.

Valutasikring

Tidligere ble valuta sikret i en periode på tre år frem i tid. Denne horisonten er blitt forkortet, men resultatet er uansett at Ekornes først får full glede av kronefallet ut i 2018, gitt at den holder seg på svake nivåer.

I mellomtiden gjør bokføringsmetoden at differansen mellom valutakursen i kontraktene og den faktiske svakere valutakursen tas som tap.

Ved utgangen av 2015 var verdien av sikringsporteføljen på minus 398,4 millioner kroner. Altså så man da for seg et tap på nær 400 millioner på kontraktene. I utgangspunktet var dette tapet fordelt med 201 millioner, 178 millioner og 19 millioner over årene 2016, 2017 og 2018.

Driftsresultat litt ned

Ekornes-toppene presenterte fredag et justert driftsresultatet på 102,7 millioner, litt ned fra 108,8 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.

(Kilde: E24/e24.no)

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev