Mattene med dyremotiv, designet av Hege Homstvedt, vant designkonkurransen i regi av Oslo Design Fair, i år i samarbeid med
Matten Mikkel
Matten Mikkel

    • Publisert: 11 september 2017

Mattene med dyremotiv, designet av Hege Homstvedt, vant designkonkurransen i regi av Oslo Design Fair, i år i samarbeid med Heymat.

Designkonkurransen ble utlyst i vår. Under temaet «Lekende lett» var utfordringen å utvikle en dørmatte spesielt tilpasset barnefamilien.

50 påmeldte

Interessen var stor og 50 deltakere leverte til sammen inn over 200 skisser. Etter nøye vurdering av en fagjury falt valget på tre flotte finalister. Disse ble stilt ut på høstens Oslo Design Fair, og vinneren ble kåret ved at besøkende stemte fram sin favoritt. Alle finalistene ble godt mottatt med mange stemmer, men det var likevel én som pekte seg ut med et klart flertall: mattene med dyremotiv, designet av Hege Homstvedt.

Inspirasjon fra norsk natur

Hege har hentet inspirasjon fra den norske naturen i form av en revevalp og en isbjørnunge. Den vakre og ikoniske rødreven har spilt sentrale roller i tradisjonelle og nyere eventyr og sanger, og er kjent for å være en leken luring. Med isbjørnen ønsket designeren å skape et arktisk uttrykk i kontrast til skog og lyng.

– Jeg ønsket å skape et ærlig og lekent uttrykk med hjelp av få og enkle former. Målet var å skape et design som er sjarmerende, men likevel ikke for barnlig, sier Hege, som er utdannet ved Academy of Art i San Francisco, og som til daglig jobber som grafisk designer hos Mission.

Koblet designer med produsent

Designkonkurransen er den andre i regi av Oslo Design Fair. Den første var i samarbeid med Røros Tweed i forbindelse med vårmessen 2017.

– Vi ønsker å koble norske produsenter og designere gjennom slike konkurranser og er veldig godt fornøyd med både deltakelse og kvalitet, sier Grete Sivertsen, kreativ direktør for Oslo Design Fair.

Om Heymat

Heymat ble stiftet i 2015 og bygger videre på en familiebedrift med lang erfaring fra vask og utleie av matter til næringsliv og industri. Gjennom 50 år med erfaring vet de hvilke matter som bidrar til å holde hjemmet renere, og Heymat produserer i dag matter med industrikvalitet og lekker design.

– Med det nye designet vil vi utvide vår kolleksjon til også å favne barnerommet og vi gleder oss til å kunne ferdigstille og lansere dette i løpet av høsten, sier Sonja Djønne, daglig leder i Heymat.

Juryen

Juryen har bestått av Sonja Djønne, daglig leder i Heymat, Grete Sivertsen, kreativ direktør for Oslo Design Fair, Runa Boman, daglig leder i Norway Designs og designer Kristine Five Melvær.

(Pressemelding)

Matten Ida
Matten Ida
Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev