NORWEGIAN PRESENCE Det beste av norsk, samtidig design, kunsthåndverk og produksjon – vises i utstillingen som har fått navnet Norwegian

    • Publisert: 27 februar 2018

NORWEGIAN PRESENCE
Det beste av norsk, samtidig design, kunsthåndverk og produksjon – vises i utstillingen som har fått navnet Norwegian Presence under årets Milano Design Week. I år er utstillingen lagt til området Zona Tortona, et populært område for designvisningene – og for utelivet i byen.
Norwegian Presence samler utvalgte norsk designere, kunsthåndverkere og produsenter og prøver å fortelle historien om Norges nyskapende og kreative miljø.
Årets utstilling er kuratert med material-, prosess, produksjonskvalitet og bærekraft som rettesnor. «Norwegian Presence utforsker hvordan det norske fellesskapsfølelsen former vår moderne og kreative kultur for nyskaping, og hvordan denne driver utøvere og produsenter», sier Doga på sin webside.

Utstillere

Designere: Domaas Høgh, Lars Tornøe, Marianne Andersen + Victoria Günzler, Martin Solem, Noidoi, Petter Skogstad, Sara Polmar, So Takahashi, Stine Aas og Vera & Kyte.
Kunsthåndverkere: Lillian Tørlen, Pearla Pigao, Sigve Knutson og Stian Korntved Ruud.
Produsenter: Elementa, Flokk, Gudbrandsdalens Uldvarefabrik, Northern, Objekt og Vestre.
Utstillingen er et samarbeid mellom DOGA, Klubben og Norwegian Crafts, med støtte fra Utenriksdepartementet, Innovasjon Norge og Norsk Industri.
Klubben v/Silje Nesdal og Sverre Uhnger er ansvarlig for utstillingsdesign, styling av Kirsten Visdal.
Tid og sted: 17. april 2018 – 22. april 2018 Sted: Opificio 31, via Tortona 31, Zona Tortona, Milano

BRANSJEPRISENE 2018

I forbindelse med Designindustrikonferansen deler Norsk Industri Designindustrien ut bransjepriser for bedrifter/produkter som har utmerket seg i løpet av 2017.
Årets produkt
Årets merkevarebygger
Årets eksportbedrift
Klassikerprisen
Selve utdelingen skjer på Designindustrikonferansen, oppfølgeren av Møbel- og interiørkonferansen, som i år arrangeres sammen med World IP Day, under overskriften/temaet Innovasjonskraft 2018. Årets konferanse finner sted torsdag 26. april, på Sentralen i Oslo.
Prisene for årets produkt og merkevarebygger ble innstiftet i 2013, og skal gi ekstra honnør til bedrifter som «har gjort det lille ekstra» for å fremme egen merkevare, og til produkter som utmerker seg særlig med god design og kommersielt potensiale. I 2015 kom også prisene for Årets eksportbedrift og Klassikerprisen.
De innkomne forslagene blir vurdert etter følgende kriterier;
• Kommersiell suksess
• Unikhet i design
• Norsk profil
• Merkevarebygger

Jury

Som tidligere settes det ned en jury som skal behandle forslagene. Juryen består av representant for NIL, redaktør i interiørmagasin, designsjef i industribedrift, representant for handelsleddet og fra Norsk Industri. Knut Skoe er juryens sekretær.

Vinnere 2017
I 2017 ble Årets produkt vunnet av L.K.Hjelle for sofaen Niu. Årets merkevarebygger ble tildelt tekstilbedriften Mascot Høie. Klassikerprisen gikk til HÅG – nå Flokk, for stolen Capisco, design Peter Opsvik. Årets eksportpris gikk til Jøtul as, som har utviklet seg til en global markedsleder gjennom 160 års virksomhet.

DESIGNKONFERANSEN

Designindustrikonferansen er slått sammen med World IP Day, som bl.a. Patent-styret og DOGA arrangerte i fjor. De to arrangementene har stort sammenfall i tematikk og målgruppe. Det forventes god deltakelse på årets konferanse siden arrangørene hver for seg har hatt god deltagelse på egne konferanser tidligere.
– Det viktig å få frem betydningen av innovasjonskraft, design og ferdigvare-
vareindustrien for norsk økonomi i dag og fremover, sier bransjesjef Egil Sundet i Norsk Industri Designindustrien.

Bli oppdatert på nye, norske innovasjoner og få innsikt i kraften som gir norsk industri og næringsliv tyngde.

Arrangørene tilbyr ved siden av konferanseprogrammet et seminarprogram preget av de friskeste innovatørene og innovasjonene på markedet:
• Flokk er Europas største kontorstolprodusent og ledende på designdrevet bærekraft og merkevarebygging.
• Blueye Robotics med utspring i NTNUs undervannrobotikkmiljø har plassert gründer Christine Spiten på Forbes ’30 under 30′ liste over teknologientrepenører.
• Jets Sanitary Systems tar nye markeder med storm med sin verdensledende miljøteknologi.
• Eggs Design er et multidisiplinært norsk, internasjonalt innovasjonsmiljø.
• Northern har reposisjonert seg under nytt navn og lanserte nettopp sin første møbelkolleksjon på Stockholmsmessen.
Dagens konferansier er Louise Fuchs, driftsdirektør i United Influencers og styremedlem i TENK (nettverket for kvinner som jobber med teknologi).

Utstilling og nettverksbygging

Se utvalgte nye og lovende innovasjoner i utstillingen. I pausene vil det bli god anledning til å mingle med foredrags- holdere, utstillere og deltakere.

World IP Day 2018

Hver 26. april feires World Intellectual Property Day for å lære om hvilken rolle intellektuelle eiendomsrettigheter (patenter, varemerker, industrielle design, opphavsrett) spiller for å oppmuntre til innovasjon og kreativitet.
Årets World Intellectual Property Day kampanje feirer briljansen, oppfinnsomhet, nysgjerrighet og mot hos kvinner som er drivkraft for forandringer i vår verden. Dette er den viktigste årlige markeringen for Patentstyret.
Den 26. april møter du andre ledere, startups, designrådgivere og innovatører. Benytt deg av muligheten for verdifull input gjennom inspirerende foredrag, mingling og dialog med både nykommere og etablerte navn i norsk næringsliv.
Tid og sted: 26. april 2018, på Sentralen, Oslo
Påmelding til Norsk Industri Design-industrien – se www.norskindustri.no/bransjer/mobelinterior

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev