Det er mulig vi erter på oss alle Vestlandets turistkontorer med en slik tittel. Ikke desto mindre byr Designers Saturday på vakker, interessant og funksjonell design gjennom en busstur i hovedstadens urbane natur. Arrangementet er et høydepunkt for designinteresserte og utgjør en inngang til høsten, som gjør det verdt å komme seg gjennom sommerferien. Noe å se frem til.

    • Publisert: 19 mars 2019
    • Tekst: AV KNUT SKOE

I all enkelhet; stiftelsen Designers Saturday inviterer leverandører i bransjen; tekstil, møbler, belysning med mye mer, til å finne sammen i showrooms og ad.hoclokaler rundt om i byen, for deretter å sette opp busstransport mellom dem. Historisk var dette et verktøy for å få arkitekter og interiørarkitekter til å investere litt fritid til faglig oppdatering. Så skulle det bli en fest for møbeldesignens pris og en sann svir å delta i. Med 7-8000 besøkende og 180 utstillerbedrifter fordelt på 25 utstillersteder, knyttet sammen gjennom en busstrasé trafikkert hvert 10 minutt i begge retninger er og har DS fungert som bransjens møteplass siden starten i 1986.

– Gjennom Designers’ Saturday Academy videreutvikler vi arrangementets betydning som møteplass for studenter, unge utøvere og den etablerte bransjen, forteller Eva Pedersen, entusiastisk leder av DS-sekretariatet. Målet er å bistå de unge i kontakten med det etablerte, og omvendt. Det overordnede tema for årets arrangement er responsibility.

Designkonkurransen Best Talents er ment som en oppmuntring og arena for unge utøvere. I år kommer en internasjonal sterk jury, som vi håper vil inspirere mange til å delta. Studenter ved 6 norske designutdanninger og nyutdannede, samt norske studenter i utlandet får delta.

Men, det er mer! Årets Designers Saturday byr på flere arenaer som skal bringe bransjens aktører sammen med nyutdannede og nyetablerte. Her er noe for enhver smak og interesse;

Design Entrepreneurship

Designers Saturday gir nystartede designbedrifter, produsenter eller designstudioer muligheten til å stille ut til rabatterte priser. Et eget område på Arkitekthøgskolen i Oslo er avsatt til formålet. Kanskje blir det også koblet til Speed Date der designere og produsenter kan møtes og slik opprette kontakt. Design Entrepreneurship skal bidra til at nyutdannede starter egne foretak. Bedriften må være designdrevet og ikke mer enn tre år gammel for å kunne delta.

CO-OP

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo og Kunsthøgskolen i Oslo byr på spennende utstillingsrom og omgivelser. Nytt av året er Co-Op – arenaen der talenter fra landets 6 samarbeidende designutdanninger sammen med utstillerne Ekornes, EFG, Fjordfiesta, Luceplan, Interface, SAVO, Grohe, NCP og Scan Sørlie samt Wonderland lager årets mest spektakulære showroom, nettopp i de to kunsthøgskolenes lokaler.

MEET

Designers Saturday er i realiteten «Designers Weekend». Søndagen har fått et nytt arrangement; speed date! Samarbeidsrådet for Møbel og Interiør (SMI) og Norsk Industri har tidligere arrangert slike treff for å føre designere og produsenter sammen. Dette er nå flyttet inn under paraplyen av Designers Saturday, som inviterer alle produsenter og fremadstormende designere til å delta. Etter et oppsatt program får produsentene korte samtaler med interesserte designere. Etter en kort introduksjon av hverandres virksomheter utveksler man kontaktopplysninger og følger opp dialogen med den man vil vite mer om i ettertid. Etter noen minutter kommer neste, og neste. Tidligere arrangementer har ført til ideutvekslinger, samarbeid og produkter i produksjon.

Unika Auction

Designers Saturday ser også bakover. Unica Auction skal gi et innblikk i norsk designhistorie og aktuell norsk formgivning. Designers’ Saturday har gått sammen med designerne i Klubben og Blomqvist Nettauksjon og stiller ut og auksjonerer bort eksempler på norske møbel– og designobjekter fra etterkrigstiden frem til i dag. -Vi inviterer designere og produsenter til å sende inn prototyper, forteller Eva Pedersen. Men vi ønsker oss også materiale fra designprosessen; 0-serier, produksjonsprøver, modeller, produksjonstegninger/skisser, farge- og materialprøver. Auksjonen avslutter en hektisk helg i den gode designs tjeneste og hyllest – søndag 8. september kl. 16.00

Designers Saturday:

Oslo fra 6. – 8. september
Info: www.designerssaturday.no

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev