Det ble lansert en verdensnyhet – intet mindre – ved åpningen av Oslo Design Fair 2017 vår onsdag: Sofaen NIU
NIU, designet av Hallgeir Homstvedt – her på plass i sofaen, ble presentert som ’en verdensnyhet’. NIU er katalansk og betyr ’reir’. (Foto: Odd Henrik Vanebo)
NIU, designet av Hallgeir Homstvedt – her på plass i sofaen, ble presentert som ’en verdensnyhet’. NIU er katalansk og betyr ’reir’. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

    • Publisert: 25 januar 2017

Det ble lansert en verdensnyhet – intet mindre – ved åpningen av Oslo Design Fair 2017 vår onsdag: Sofaen NIU designet av Hallgeir Homstvedt for HK Hjelle.

Dette ifølge messedirektør Grete Sivertsen, som forestod den offisielle åpningen, og listet opp årets tema: – Ritualer gir oss holdepunkter i hverdagen og påvirker hvordan vi lever og innreder. Dette er temaet for tredje utgave av Oslo Design Fair.

Landets fremste møteplass

Sivertsen poengterte: – Vi jobber kontinuerlig med å styrke vår posisjon som landets fremste møteplass for design- og interiørfeltet. Vi skal være relevante for både besøkende og utstillere, og har denne gangen mye spennende å by på av både inspirasjon, kunnskap og ideer.

Trend: Lunt og hjemmelaget

– En av hovedtrendene i 2017 er viktigheten av å gjøre hjemmet til et varmt sted, ønske folk velkommen og ta vare på omgivelsene, sier Lisa White, leder for interiør- og livsstilavdelingen hos WGSN, verdens fremste trendbyrå.

Tema: Hverdagsritualer

I tråd med vårens messetema, Hverdagsritualer, byr tre av Skandinavias fremste stylister på et innblikk i sine arbeidshverdager gjennom utstillingen Stylistens atelier. Svenske Tina Hellberg, danske Gitte Kjær og norske Per Olav Sølvberg har gjenskapt hvert sitt inspirerende studio på messeområdet, og Sølvberg har tro på trygghet som en fellesnevner for både ritualer og fremtidige tendenser.

– Jeg tror vi vil se en reaksjon på at verden er så merkelig for tiden. Vi vil ha nærhet og trygghet. Hjemmene våre blir trygge huler som vi kan ta og føle på, sier stylisten.

Messens faste tendensutstilling er denne gang kuratert av stylist Kirsten Visdal, som har tolket messetemaet Hverdagsritualer gjennom ulike rom. I tillegg byr vi på et fullspekket faglig program hvor spennende fagpersoner fra inn- og utland kommer for å belyse Hverdagsritualer fra ulike vinkler. Med andre ord, her er det mye å glede seg til!

Nye utstillere og lanseringer

En rekke nye utstillere er også på plass denne våren, klare til å presentere ferske nyheter til alle besøkende. Den norske produsenten LK Hjelle stiller for første gang ut på Oslo Design Fair og benytter anledningen til å lanserer Niu, en ny sofa designet av Hallgeir Homstvedt.

– Oslo Design Fair skal være et utstillingsvindu for ny norsk design. Vi er derfor veldig glade for at LK Hjelle har valgt å legge verdenslanseringen av sin seneste storsatsing til vårens messe, sa Grete Sivertsen. NIU vil også bli eksponert hos den norske ambassadøren i Stockholm parallelt med Stockholm Furniture Fair

Av andre nyheter viser messen for første gang de ikoniske Cathrineholm-skålene, ryggsekker fra den engelske salmakeren Brooks, velværeprodukter fra L:A Bruket og ulltepper fra Varp & Veft.

Grete Sivertsen forestod den offisielle åpningen. (Foto: Odd Henrik Vanebo)
Grete Sivertsen forestod den offisielle åpningen. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

 

 

 

 

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev