Augmented Reality (AR)  vil komme til å spille en rolle i varehandelen – på nettet, men også i fysiske butikker.
IKEA var tidlig ute med å ta i bruk AR, her med bruk av nettbrett. (Foto: IKEA)
IKEA var tidlig ute med å ta i bruk AR, her med bruk av nettbrett. (Foto: IKEA)

    • Publisert: 18 mai 2017
    • Tekst: vanebo

Augmented Reality (AR)  vil komme til å spille en rolle i varehandelen – på nettet, men også i fysiske butikker.

Det fremgår av en rapport fra analyseselskapet Gartner, referert i bladet Kapital. Utvidet virkelighet – augmented reality på engelsk – er en teknologi som kombinerer data fra den fysiske verden med virtuell data, for eksempel ved bruk av grafikk og lyd. Man får et ekstra lag av informasjon. Den ekstra informasjonen vil typisk ikke erstatte virkeligheten, men utvide den på en eller flere måter.

Eksemplet Ikea

I artikkelen i bladet Kapital brukes spillet ’Pokemon GO’ som eksempel: de virtuelle figurene dukker opp på mobilskjermen på utvalgte steder, og fra det levende næringsliv:

”Fra varehandelem er Ikea et annet eksempel. Potensielle kunder som retter smarttelefonen med Ikea-appen mot et rom i sitt eget hjem kan ’plassere’ virtuelle møbler hvor som helst og sjekke hvordan det tar seg ut.”

Andre virksomheter i transport

Senioranalystiker Geir Balsnes i den norske grenen av analyseselskapet Gartner er intervuet av Kapital:

”Jeg snakket nylig med en transportør som fortalte at selskapet fraktet varer fra a til å med standard avstander på inntil seks–syv timer. Vedkommende mente det ikke ville endre seg drastisk i løpet av de neste ti årene. Min første respons var å innrømme at han absolutt hadde rett, forutsatt at transporten om ti år blir utført på samme måten som nå. Da vil kanskje den eneste endringen være at den foretas av en selvkjørende, en autonom lastebil i stedet for en bil med sjåfør.”

Smarttelefonen viktigst

”Smarttelefoner vil være den viktigste mobile enheten som skal brukes for augmented reality, men også nettbrett og en brillelignende enhet som på engelsk har fått navnet Head Mounted Display eller HMD vil også være en del av totalpakken.”

(Hovedkilde: Kapital)

 

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev