Enhver ny messe en besøker har forventningene i seg. Hva er nytt? Nye trender? Nye former og farger? To besøkende vil samle forskjellige inntrykk og ha forskjellige oppfatninger om hva som er de største og viktigste nyhetene og hvilke temaer som er gjort særlig aktuelle gjennom visningene.

Unge norske designere var representert ved Fold - Oslo. Til sammen 15 norske selskap var representert.

Tidligere trofaste norske utstillere er borte fra messen og noen få nye er inkludert. Noen gjør seg stadig mer gjeldende og satser sterkt på nettopp denne messen. Messen i Stockholm reflekterer strukturendringer i bransjen, men utvalget av norske utstillere reflekterer først og fremst messens ytterligere dreining mot det profesjonelle markedet og mindre vekt på det private.

Northerns utstilling imponerte nok til å bli tatt med i messens offisielle pressefotos.

Fem norske bedrifter stilte ut under IMM i Køln i januar. Ekornes og IMG er gigantene som alle forventer å finne på dette torget og som har hatt sine mønstringer her i mange år, riktignok litt til og fra. I avdelingen for «Pure editions», området som skal vise innovative løsninger, fant vi tre relative nykommere i den tyske messebyen; Røros Tweed, matteprodusenten Heymat og Northern. Tre ulike bedrifter med appetitt på (mer) eksport.

Tre intense messedager er over, og arrangørene kan glede seg over hele 26 % flere besøkende i år enn på samme messe i fjor. I en tid der de fleste opplever synkende tall, er det all grunn til å juble.

Det internasjonale møbelårets første visninger finner sted i Køln, i 2020 fra 13 – 19 januar. Som alle messer med respekt for seg selv er programmet belagt med mye annet enn «bare» møbelbedriftenes visninger. IMM-Køln er ikke annerledes. Områder er reservert for ung, ny design, for stilstudier og temaformaterte områder. Og Das Haus, det komplette hus som skal vise visjonen for fremtidig boende slik et utvalgt designmiljø ser det for seg.

Sirkulærøkonomi spiller en av hovedrollene under årets utgave av Innovasjonskraft. Konferansen er en møteplass for dem som er opptatt av å ta nye posisjoner nasjonalt og internasjonalt.

Brunstad på byen

Messedeltakelse kan være en kostbar affære og ikke alltid effektiv for dem som ikke jakter på nye kunder, men vil

Kravene til nyheter, nye ideer er stort i vår tid. Den teknologiske utviklingen gjør at du kan følge produktgenerasjoner på klokka og ikke på kalenderen. Stadig nye leverandører, produsenter og butikkonsepter etableres og hverken kundelister eller leverandøroversikter er skrevet i stein. Dessuten er det vel ikke fritt for at enkelte butikker kan trenge til påfyll av nytt og friskt og produsenter til nye metoder, gode ideer og andre leverandører. Derfor slår vi et slag for messen som medium i dette nummeret og har laget en oversikt over et lite knippe relevante og tilgjengelige messer innen interiør- og møbeltemaene. God fornøyelse – og god reise!

Lauch Pad er området for nyskapende tekstil og ny teknologi

MoOD + Indigo åpnet dørene for 10. gang i år. Den tredje utgaven i de gamle kongelige lagerhallene i Tour & Taxis, Brussel. Medregnet forgjengeren Decosit har byen vært sentrum for tekstinteresserte, innkjøpere og produsenter i 40 år. Tinn eller smaragd, som det heter på bryllupsspråket? I alle fall ville arrangørene lage en festutgave.

Stockholm Furniture & Light Fair – utstillingsvindu fir nordisk design.

Stockholm var sentrum i den hjemlige designverden noen dager i februar. Journalister, bransjemedia, forståsegpåere, bloggere og det meste av smakspolitiet var stormbegeistret over årets utgave av Stockholm Furniture & Light Fair. Med god rett synes nå vi. Messen er et utstillingsvindu for skandinavisk design og får massiv oppmerksomhet rundt om i klodens miljøer for god smak.