Kravene til nyheter, nye ideer er stort i vår tid. Den teknologiske utviklingen gjør at du kan følge produktgenerasjoner på klokka og ikke på kalenderen. Stadig nye leverandører, produsenter og butikkonsepter etableres og hverken kundelister eller leverandøroversikter er skrevet i stein. Dessuten er det vel ikke fritt for at enkelte butikker kan trenge til påfyll av nytt og friskt og produsenter til nye metoder, gode ideer og andre leverandører. Derfor slår vi et slag for messen som medium i dette nummeret og har laget en oversikt over et lite knippe relevante og tilgjengelige messer innen interiør- og møbeltemaene. God fornøyelse – og god reise!
Ambiente

    • Publisert: 23 juni 2018
    • Tekst: Knut Skoe

HEIMTEXTIL

Internasjonal fagmesse for tekstilindustrien.

8.−11. Januar 2019 I Frankfurt am Main.

Arrangeres årlig.

Heimtextil er årets første fagmesse og er et stemnings- og trendbarometer for det kommende forretningsåret. Her finner man alt innen interiørtekstiler, interiørdesign og interiørtrender på et sted, og lovende nykommere stiller ut ved siden av kjente og allerede etablerte utstillere. Under temaet Towards Utopia blir fremtidens trender vist frem, mens tallrike foredrag og turer både på dagen og kvelden presenterer hva som rører seg i industrien og gir viktig inspirasjon. New & Next University Contest er eventet for unge talenter der de kan vinne sin egen stand og få stille ut gratis på Heimtextil 2019. 2975 utstillere fra 64 land. 70 000 besøkende fra 135 land. Hjemmeside:

https://heimtextil.messefrankfurt.com/frankfurt/en.html

LIVINGKITCHEN

Internasjonal fagmesse for kjøkken og kjøkkenutstyr.

18.−20. januar 2019 i Köln.

Arrangeres hvert andre år som en del av imm Cologne.

LivingKitchen samler nasjonale og internasjonale nøkkelbedrifter i kjøkkensektoren, og fremhever ideer og innovasjoner innen bransjen. Målet er å gi nye ideer til salg av kjøkken og alle tilhørende produkter til de store eksportmarkedene og i Tyskland. Selskaper og designere presenterer sine visjoner for fremtidige kjøkken og kjøkkenutstyr gjennom produkter og attraktive arrangementer som Future Design, Future Technology og Future Foodstyles. I tillegg får utvalgte nye designere vise seg frem og konkurrere om priser i Pure Talents Contest. Tall fra 2017: 200 utstillere fra 21 land. 150 000 besøkende i sammen med imm Cologne. 46 prosent av dem fra utlandet.

Hjemmeside: http://www.livingkitchen-cologne.com/

IMM COLOGNE

Internasjonal fagmesse for møbel- og interiørindustrien.

19.−20. januar 2019 i Köln.

Arrangert årlig siden 1949.

imm-messen i Köln er årets første og viktigste tyske møbel- og interiørmesse. Messen presenterer nye internasjonale møbler og interiørtrender Messen har lenge vært den mest sentrale messen å besøke for norske møbelhandlere og -produsenter. IMM tilbyr en effektiv plattform for designere som er up-and-coming, og i konkurransen Pure Talents får utvalgte nye designere vise seg frem og konkurrere. Installasjonen das Haus er et simulert bolighus som hvert år blir designet av nye designere fra forskjellige land, og som er åpent for alle besøkende. Over 1250 utstillere. 71 prosent av dem fra utlandet. Over 126 000 besøkende fra 138 land.

Hjemmeside: http://www.imm-cologne.com/

Fra Heimtextil
Fra Heimtextil

AMBIENTE

Internasjonal fagmesse for hjemartikler, gaveartikler og accessories.

8.−12. februar 2019 i Frankfurt am Main.  Kun åpen for handelsbesøkende.

Arrangeres hvert år.

Ambiente er en ledende internasjonal messe med et bredt spekter av produkter knyttet til spisesteder, matlaging, husholdningsvarer, gaveartikler, smykker, mote, interiørdesign, idéer til hjemmet og innredningsprodukter. Det brede utvalget av produkter er unikt, og messen hadde besøkende fra rekordmange land i 2018. Utstillerne er fordelt på områdene Dining, Giving og Living som gir en omfattende oversikt og viser den innovative kapasiteten til denne sektoren. Nye trender blir også presentert gjennom foredrag, prisutdelinger og arrangementer med bransjeeksperter og kjente designere. I tillegg har Ambiente blitt det største forumet for Global Sourcing utenfor Asia, og kommer til å utvide og omstrukturere dette segmentet ytterliggere i 2019. 4441 utstillere fra 89 land. 134 600 handelsbesøkende fra 168 land.

Hjemmeside: https://ambiente.messefrankfurt.com/frankfurt/en.html

INTERZUM

Internasjonal fagmesse for møbel- og interiørindustrien.

21.−24. mai 2019 i Köln.

Arrangert hvert andre år siden 1959.

Feirer i år 60-årsjubileum. interzum er en av verdens største messer for underleverandører i møbel- og interiørsektoren, en sentral kommunikasjonsplattform for bedrifter som vil presentere sine nye idéer til hele sektoren på en gang. Det høye antallet internasjonale utstillere sørger for at både verdenspremierer, produktinnovasjoner og banebrytende konsepter blir presentert. Eventprogrammet til interzum tilbyr presentasjoner av høy kvalitet på tre utvalgte spesialområder og adresserer dagens utvikling og utfordringer innenfor disse; Materials & Nature, Innovation of interior, Textile & Machinery. Tall for 2017: 1732 utstillere fra 60 land. 69 000 besøkende fra 152 land.

Hjemmeside: http://www.interzum.com/interzum/index-2.php

TENDENCE

Internasjonal fagmesse for hjemartikler, gaveartikler og accessories.

29. juni−1. juli 2019 i Frankfurt am Main.

Arrangeres hvert år.

Tendence er en viktig messe for forbruksvarer i den andre halvdelen av året der et stort antall internasjonale kjøpere kommer for å møte utstillerne og finne ut hva sesongens hvilke bransjetrender som er relevant for tiden fremover. Varene man kan finne på messen er delt inn i produktgrupper knyttet til hjem med møbler og interiør til både inne- og utendørsbruk, sesongdekorasjon, gaver, mat, smykker og mote. Samtidig opererer Tendence med temaene Ethical Style, som sørger for større miljøbevissthet blant besøkende, og Spring Summer fra Interzum, som presenterer produkter for vår og sommer i tillegg til hva man må ha for høst- og vintersesongen. Messen tilbyr konkurranser for designere, liveshows og konferansen Pioneers of Lifestyle som gir et eksklusivt innsyn livsstilsindustrien. 960 utstillere fra 50 land. 20 000 besøkende fra 82 land.

Hjemmeside: https://tendence.messefrankfurt.com/frankfurt/en.html

Fra ICFF (Her fra Insidenorway 2018)

MAISON & OBJET

Internasjonal møbel og interiørmesse

18. – 22. januar i Paris

Siden 1995 har MAISON & OBJET vært et av de fremste fagmessene for møbeldesign, interiørdesign og designindustri. Messen samler rundt 3000 utstillere og mer enn 85.000 besøkende – hvorav 50% utenfor Frankrike. MAISON & OBJET presenterer nye produkter og talenter og skal gi innsikt i dagens og fremtidige trender. Messen har gjennom årene fått en viktig posisjon blant internasjonale journalister og innkjøpere.

3 000 utstillere

90 000 besøkende

https://www.maison-objet.com/

SALONE INTERNAZIONALE DEL MOBILE

9. – 14. April i Milano

Salone del Mobile.Milano er blitt et av de viktigste utstillingsvinduene mot verden for den internasjonale – og italienske, møbelbransjen. Bransjefolk, journalister innkjøtere flokker seg i Milano under messen og de øvrige arrangementene i Milano under Mila Design Festival hvert år.

Fjorårets utgave, den 57. i rekken samlet 435.065 besøkende fra 188 forskjellige land, en økning på 26% fra året før. Messen er egentlig en samling messer samlokalisert på det enorme utstillings- området i Rho Rho, utenfor Milano: Salone Internazionale del Mobile, International Furnishing Accessories Exhibition, EuroCucina og International Bathroom Exhibition, pluss 650 designere under 35 på SaloneSatellite.

https://www.salonemilano.it/

Fra Salone del Mobile, Milano
Fra Salone del Mobile, Milano

STOCKHOLM FURNITURE & LIGHT FAIR

5. – 9. Februar i Stockholm

Verdens største messe for nordisk design. Messen i Stockholm er den eneste internasjonale messen for Skandinavisk design og samler stadig større grupper utenlandske interesserte. Messen samler som regel en stor gruppen norske utstillere i tillegg til svenske, og danske. Utstillingene fyller tre haller i utstillingsseneteret i Älvsjö utenfor Stockholm. Utstillingene omfatter innredning og belysning for hjem- og offentlig miljø. Nye produkter, nye materialer, ny kunskap, nye trender, miljøer og tekniske løsningar Stockholm Design Week er lagt til samme uke som messen i Älvsjö. Mer enn 200 designrelaterte event finner sted rundt om i byen.

https://www.stockholmfurniturelightfair.se/

Fra Stockholm Furniture and Light Fair

ICFF

19. – 22. Mai I New York

International Contemporary Furniture Fair samler mer enn 900 utstillere fra alle deler av verden Jacob Javits senter på Manhattan. Messen er svært bredt sammensatt og dekker temaer som møbler, interiørprodukter, lamper, tekstiler, samt overflatematerialer og tapeter mm. 38,000 besøkende fra designindustrien, interiørarkitekter, arkitekter og innkjøpere kommer til ICFF hvert år.

38,000 besøkende

900 internasjonale utstillere fra 64 land

www.icff.com

FORMLAND

31. januar – 3. februar 2019 i Herning

Formland har samlet fagfolk med lidenskap til design og interiør i 34 år. Det er her designbransjen møtes, nettverk opprettes, avtaler inngås og butikker oppdateres med et vell av design og interiørnyheter.

Som Danmarks største designmesse gir Formland en oversikt over nyheter, trender og trender i nordisk design akkurat nå og i nær fremtid. Her møtes besøkende fra hele verden til ansikt til ansikt med danske og utenlandske leverandører, samarbeidspartnere og kolleger. Du kan inspirere så vel som butikk og nettverk med utstillere, designere og ledende eksperter og stylister på utstillingsens mange trendsoner.

Formland er en fagmesse for forhandlere og innkjøpere i bransjen.

Formland Vår: 31. januar – 3. februar 2019 Formland Høst: 15. – 18. august 2019

IDS 2018

17. 20. januar 2019

International Design Show i Toronto kaller seg Nord-Amerika største. Messen i Toronto samler utsytillere frå hele Nord-Amerika og dekker en rekke forskjellige bransjer med tilknytning til interiør, design og møbler. I tillegg er både hage, utemøbler, innredningsmaterialer og tekstiler del av utstillingene. Messen dekker ikkje et stort areal men er interessant og omfatter mange utstillere og besøkende

NY MESSE PÅ LILLESTRØM

Fra januar 2019 endrer Norges største design- og interiørmesse både navn og identitet. Nye Nordic Living skal rette seg mot alle utstillerne, fra klær og smykker til blomster og interiør. Nordic Living ønsker å omfavne hele livstillsegmentet og skal arrangeres både i januar og i august, mens Oslo Design Fair vil styrke sin etablerte profil mot highend møbeldesign og det profesjonelle markedet.

Oslo Design Fair arrangeres parallelt med nye Nordic Living. Nordic Living skal rette seg mot livsstil og detaljhandel og først og fremst være en innkjøpsmesse med utstillere i fokus, men vil også by på et faglig program og inspirasjon. Nye digitale plattformer skal gi utstillerne skal få bedre synlighet. Katalog og flere inspirasjonsområder med utstillernes produkter i sentrum. Messens tema er EMBRACING CHANGE Og skal sette fokuset på endring og det positive som kan skje ved å omfavne endring i alle livets aspekter. – Vi vil vise at en balanse mellom fortid og nåtid også kan gjenspeiles i forhold som det taktile versus teknologi, nyheter og klassikere, det kalde mot det varme, og struktur i motsetning til kaos, sier lederen for Oslo Design Fair og Nordic Living, Cathrine Eriksson. Vi vil se nærmere på hvordan samfunnet endrer seg og hvordan mennesker endrer seg i takt med det. Når messen endrer fokus fra ren design mot en innkjøpsmesse med utstillerne i sentrum, vil også inspirasjonsområdene kurateres med utstillernes produkter. Kurator er Aina Sollie Steen, kjent stylist og programleder for TV. Som Norges største innkjøpsmesse for interiørbransjen, har Nordic Living over 350 skandinaviske og internasjonale utstillere innenfor en rekke ulike kategorier. Nordic Living er den nye identiteten til januarutgaven av Oslo Design Fair.

Nordic Living vil fra 2019 arrangeres to ganger årlig, i januar og i august, med fokus på detaljhandel og livsstil. Nordic Living er utviklet av Norges Varemesse og gjennomføres på Lillestrøm. Nordic Living arrangeres første gang 23. 25. januar på Lillestrøm

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev