Alf Sture - Møbel og Ingeniør

Alf Sture var aktiv som interiørarkitekt og møbeldesigner i mer enn 60 år. Med inspirasjon fra norsk tradisjon og internasjonale stiler, studier og utenlandsreiser ble han en av etterkrigstidens fremste pionerer innen møbeldesign og romkunst i Norge.

T. Michael, Pål Lunder og Alexander Helle.

Med utgangspunkt i et regntungt Bergen og et Molde som heller ikke er ukjent med dårlig vær er det utviklet et samarbeid mellom to særegne norske bedrifter. Regntøyprodusenten og motemerket Norwegian Rain, varemerket og designer T.Michael og møbelmerket Fjordfiesta går sammen om showrooms og butikker i metropolene Paris og Tokyo, samt i eksklusive Paleet på Karl Johan i Oslo.

Kanskje er en epoke snart over? Ikea-katalogen har blitt delt ut for siste gang i Danmark. Opptil to millioner danske husholdninger har mottatt katalogen i postkassen hvert år, men fra i år vil danskene finne nyheter fra Ikea på nettet

Lite å si på eksponeringen i Bygdøy Allé.

Kundene er blant annet sånne som oss! Vi ser på Laurentiu Buzatu og skjønner av det store smilet at han vil finne kundene til sitt nye butikkonsept blant lett grånende årsgrupper. Men, også de unge, som har brukt masse penger på ganske få kvadratmeter får mer ut av plassen med løsningene i hans rykende ferske konseptbutikk.

Øyvind Iversen under relanseringen i 2007

Øyvind Iversen og hans stol City er enestående i fler enn en forstand. For det første er stolen den første laminerte stolen i norsk møbelhistorie. Metoden gav ny frihet til designere og produsenter som fra midten av femtitallet lanserte en stri strøm av skallstoler i laminat. City er blant mange som fortsatt er i produksjon eller en ny-lansert det siste tiåret eller så.

Hans Brattrud har muligens en av de mest bemerkelsesverdige designerkarrierer i norsk møbelhistorie.

Buen

Tidens motebilde har forenet den forrige gullalderen i norsk design med den siste. Norsk design har vekket større internasjonal interesse siden tusenårsskiftet enn tidligere og man må antakelig tilbake til femti og sekstitallet for å finne liknende interesse og større aktivitet fra bransjen og det offisielle Norges for å gjøre norsk møbeldesign internasjonalt kjent.

Etter snart femti år i møbel og interiørbransjen kan en avtale med Asbjørn Sørensen Borg raskt bli lang og fylt med gode historier. Et aktivt liv som møbelhandler med butikker flere steder og et organisasjonsliv i bransje og handel er det en mann med bredt kontaktnett og oversikt.

Fotos fra fjorårets presentasjon

Milano Design Week (Salone del Mobile) er regnet som verdens viktigste arena for design. Den første Norwegian Presence-utstillingen ble vist under designuken i 2015.

Simen Staalnacke debuterer hos Magnor med glass, servise og bestikk - full pakke

Lenge har Magnor engasjert kjendiser fra TV, fra designbransjene og fra interiør og blomster til å designe glass, bestikk, servise for en stadig fyldigere samling av kolleksjoner. Årets nykommer i stallen er Simen Staalnacke, kjent fra den heseblesende klessuksessen Moods of Norway, som dessverre endte hverken som heseblesende eller suksess. Han kommer i godt selskap i Magnors portefølje, som i år også inkluderer en stillferdig kopp kaffi servert av Teresa Bergerud inspirert av poeten Hans Børli. Skauen og byen hand i hand hos Magnor.

Interiørproduktene er integrert i utstillingene i Møbelringen (foto: Møbelringen)

Lenge var Møbelringen et spesialisert møbelvarehus. Møbeleksperter der det ikke var en masse småvarer og tekstiler og lamper og annet som tok oppmerksomheten fra møblene. Ikke slik lenger! Nå har kjeden åpnet butikkene for en solid dose av alt det andre vi fyller våre hjem med.

Varmt og urbant fra Hødnebø (foto: Knut Skoe)

De bløde konsonantene er blitt skarpere og modellnavnene favner videre enn Agder når Hødnebø dukker opp i butikkene igjen. Så er den lakkerte bjerken skiftet med overstoppet, oljet mørk eik og velour. Den som er på jakt etter klassisk Hødnebø finner et magert utvalg, (foreløpig?) begrenset til Stolen Risør, en gammel klassiker tegnet av Olav Steen Hødnebø, da med navnet Relax.