
Med utgangspunkt i et regntungt Bergen og et Molde som heller ikke er ukjent med dårlig vær er det utviklet et samarbeid mellom to særegne norske bedrifter. Regntøyprodusenten og motemerket Norwegian Rain, varemerket og designer T.Michael og møbelmerket Fjordfiesta går sammen om showrooms og butikker i metropolene Paris og Tokyo, samt i eksklusive Paleet på Karl Johan i Oslo.

Kundene er blant annet sånne som oss! Vi ser på Laurentiu Buzatu og skjønner av det store smilet at han vil finne kundene til sitt nye butikkonsept blant lett grånende årsgrupper. Men, også de unge, som har brukt masse penger på ganske få kvadratmeter får mer ut av plassen med løsningene i hans rykende ferske konseptbutikk.

Øyvind Iversen og hans stol City er enestående i fler enn en forstand. For det første er stolen den første laminerte stolen i norsk møbelhistorie. Metoden gav ny frihet til designere og produsenter som fra midten av femtitallet lanserte en stri strøm av skallstoler i laminat. City er blant mange som fortsatt er i produksjon eller en ny-lansert det siste tiåret eller så.

Tidens motebilde har forenet den forrige gullalderen i norsk design med den siste. Norsk design har vekket større internasjonal interesse siden tusenårsskiftet enn tidligere og man må antakelig tilbake til femti og sekstitallet for å finne liknende interesse og større aktivitet fra bransjen og det offisielle Norges for å gjøre norsk møbeldesign internasjonalt kjent.

Lenge har Magnor engasjert kjendiser fra TV, fra designbransjene og fra interiør og blomster til å designe glass, bestikk, servise for en stadig fyldigere samling av kolleksjoner. Årets nykommer i stallen er Simen Staalnacke, kjent fra den heseblesende klessuksessen Moods of Norway, som dessverre endte hverken som heseblesende eller suksess. Han kommer i godt selskap i Magnors portefølje, som i år også inkluderer en stillferdig kopp kaffi servert av Teresa Bergerud inspirert av poeten Hans Børli. Skauen og byen hand i hand hos Magnor.

De bløde konsonantene er blitt skarpere og modellnavnene favner videre enn Agder når Hødnebø dukker opp i butikkene igjen. Så er den lakkerte bjerken skiftet med overstoppet, oljet mørk eik og velour. Den som er på jakt etter klassisk Hødnebø finner et magert utvalg, (foreløpig?) begrenset til Stolen Risør, en gammel klassiker tegnet av Olav Steen Hødnebø, da med navnet Relax.